Mason Mount 

 ADRIAN DENNIS Afp
ŠEST KOMADA BLUESA

Chelsea i Kovačić iskalili bijes i uništili Southampton s čak šest komada, kiks Arsenala

Chelsea se ovom pobjedom učvrstio na trećem mjestu ljestvice sa 62 boda, 11 manje od Cityja
Piše: HinaObjavljeno: 09. travanj 2022. 18:22

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea koji je u susretu 32. kola engleskog nogometnog prvenstva uvjerljivo sa 6-0 (4-0) kao gost svladao Southampton.

Susret je bio odlučen već nakon 20-ak minuta jer je Chelsea golovima Alonsa (8), Mounta (16) i Wernera (21) stigao do prednosti od 3-0. Do kraja prvog poluvremena Havertz je povisio na 4-0 (31), da bi početkom nastavka svoje druge golove na utakmici postigli Werner (49) i Mount (54). Dojam je kako je Chelsea mogao i do uvjerljivijeg slavlja, ali se londonski sastav ipak smilovao groznom domaćinu.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Arsenal je napravio pogrešan korak u borbi za Ligu prvaka izgubivši na svom terenu od Brighton and Hove Albiona sa 1-2 (0-1). Gosti s južne obale poveli su s 2-0 golovima Trossarda (29) i Mwepua (67), da bi drugi uzastopni poraz "topnika", izgubili su u ponedjeljak od Crystal Palacea sa 0-3, ublažio Odegaard (89).

image

Razočaranje Eddieja Nketiaha nakon utakmice Arsenal - Brighton

JUSTIN TALLIS Afp

Nogometaši Tottenham Hotspura izdvojili su se na četvrtom mjestu ljestvice engleskog prvenstva 4-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Aston Ville u susretu 32. kola.

Briljirao je napadač iz Južne Koreje Son Heung-min koji je psotigao tri pogotka, a jednoga je dodao Šveđanin Dejan Kukuševski. Son je doveo goste u vodstvo već u 4. minuti kada je najbrže reagirao na blokirani udarac Kanea, da bi u nastavku upravo Kane s dvije asistencije, obje glavom, u idealne situacije slao prvo Kuluševskog koji je u 50. minuti pogodio za 2-0, a onda i Sona koji je u 66. minuti povisio na 3-0. Konačni rezultat Son je psotavio svojim trećim golom u 71. minuti nakon dodavanja Kuluševskog.

Ranije u subotu su nogometaši Evertona u borbi za ostanak u Premier ligi ostvarili krucijalnu 1-0 (1-0) pobjedu na svom Goodison Parku protiv Manchester Uniteda. Everton je do iznimno vrijedna tri boda stigao uz veliku dozu sreće jer je jedini pogodak u 27. minuti Anthony Gordon postigao nakon što se njegov udarac sa 20-ak metara prvo odbio od noge Matića, pa i od boka Maguirea te postao neuhvatljiv za De Geu.

Bio je to prvi udarac Evertona prema vratima Uniteda, a ostatak dvoboja domaći je sastav većinom fanatično branio stečenu prednost protiv bezidejnih gostiju.

Linker
11. svibanj 2024 04:36