CHRIS RADBURN Afp
DOBAR START

Debi Ivana Perišića u visokoj pobjedi Tottenhama, Chelsea srušio Everton, Mateu Kovačiću niti minute

Tuchelova je momčad do trijumfa došla pogotkom s bijele točke u 9. minuti nadoknade prvog dijela!
Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 20:59

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić ušao je u igri u 66. minuti za Tottenham Hotspur u 4-1 (2-1) domaćoj pobjedi protiv Southamptona u susretu 1. kola nove sezone engleskog prvenstva. Bio je to Perišićev debi u službenim utakmicama za "pijetlove" u koje je stigao iz milnskog Intera po završetku prošle sezone.

Perišić je na travnjak stupio kada je već bilo 4-1 za njegovu novu momčad iako je Southampton poveo. Kapetan gostiju Ward-Prowse u 12. je minuti lijepim "drop-kickom" svladao Llorisa, ali već do poluvremena domaći su preokrenuli. Sessegnon je u 21. minuti utrčao na drugu vratnicu i glavom proslijedio ubačaj Kuluševskog u mrežu za 1-1 da bi 10 minuta potom Dier postigao još jedan pogodak glavom na ubačaj Sona za 2-1. U nastavku je prvo Salisu nespretnom reakcijom u 61. minuti pogodio vlastitu mrežu da bi dvije minute potom Kuluševski golom okrunio sjajnu predstavu.

image
CHRIS RADBURN Afp

Domaće pobjede u subotu su ostvarili i Newcastle United, Bournemouth te Leeds United. Newcastle je sa 2-0 nadigrao Nottingham Forest, Bournemouth je istim rezultatom svladao Aston Villu, dok je Leeds sa 2-1 svladao Wolverhampton Wanderers.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa Chelsea je kao gost svladao Everton s minimalnih 1-0. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Jorginho iz kaznenog udarca u devetoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Gosti iz Londona su do najstrože kazne stigli nakon prekršaja Doucourea na Chilwellu. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić ostao je na klupi Chelseaja.

Još u petak je Arsenal sa 2-0 kao gost bio bolji od Crystal Palacea, u subotu igraju Everton i Chelsea, dok su u nedjelju na programu susreti Leicester City - Brentford, Manchester United - Brighton and Hove Albion i West Ham United - Manchester City.

Linker
26. travanj 2024 22:07