ADRIAN DENNIS Afp
IZNENAĐENJE NA STARTU

FOTO: Tottenham i bez Kanea srušio Manchester City! Prva zvijezda odbila igrati zbog ‘osobnih razloga‘

Prvak Engleske i finalist Lige prvaka kiksao je na otvaranju Prmeierhsipa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 19:42

Nogometaši Tottenhama napravili su iznenađenje na startu Premiershipa te u derbiju 1. kola srušili aktualnog prvaka i finalista Lige prvake Manchester City s 1:0. Pobjednički gol djelo je sjajnog Korejca Hueng-Min Sona.

Son je u 55. minuti ponovno pokazao zašto je trenutno najbolji igrač Spursa. Primio je loptu na desnoj strani, prešao čuvara Nathana Akea, sjurio se prema kaznenom prostoru i s ruba lijevom nogom pogodio suprotni kut Edersonova gola.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Za domaćine nije igrala prva zvijezda kluba Harry Kane, koji je izostanak opravdao osobnim razlozima. Javna je tajna da bi Kane do kraja prijelaznog roka želio i trebao potpisati upravo za City i to je glavni razlog zašto danas nije zaigrao.

Za Guardiolinu momčad je protiv Tottenhama u prvenstvu debitirao Jack Grealish, koji je prije deset dana došao iz Aston Ville za čak 117 milijuna eura.

image
Pep Guardiol
ADRIAN DENNIS Afp

Bio je ovo i debi iz snova Nuna Espirita Santa na klupi Tottenhama, dok Guardiola vjerojatno nije mogao gore zamisliti početak sezone. Nakon 1:0 poraza protiv Leicestera u susretu Community Sheilda, isto mu se dogodilo i ove nedjelje u Londonu.

U drugoj utakmici igranoj u nedjelju ranije West Ham United je u gostima svladao Newcastle sa 4:2 iako je dva puta stizao zaostatak.

image
Sjajan debi portugalskog trenera Nuna Espirita Santa na klupi Spursa
ADRIAN DENNIS Afp

Nakon što su odigrane sve utakmice prvog kola nove sezone engleskog prvenstva Manchester United, koji je jučer pobijedio Leeds 5-1, vodeći je na ljestvici. Pobjede su upisali Chelsea, Liverpool, Everton, Watford, Brentford, Leicester i Brighton.

Linker
22. travanj 2024 20:51