Joško Gvardiol

 Natalie Mincher/zuma Press/profimedia
OBJAVILI ENGLEZI

Gvardiolu se sprema novi ugovor, evo koliko bi trebao zarađivati: ‘Pep jako voli jednu stvar kod njega‘

Manchester City želi osigurati da hrvatski reprezentativac ostane na Etihadu barem do 2030.
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2024. 09:58

Fantastične predstave Joška Gvardiola u ovoj sezoni Premier lige nisu ostavile ravnodušnim navijače, ali ni upravu Manchester Cityja. Prema ekskluzivnim informacijama koje je objavio Daily Star, a prenose ih i ostali otočki portali, hrvatskom reprezentativcu sprema se nagrada u obliku ozbiljne povišice.

Londonski tabloid piše da će se Gvardiolu sadašnjih 120.000 tjedno (oko 145.000 eura) "podebljati" na 150.000 funti tjedno, što je rast od 25 posto. Zagrepčanin je, podsjetimo, prošlog ljeta stigao u City za 90 milijuna eura te tada stavio potpis na petogodišnji ugovor, no Građani se očito žele dodatno osigurati.

"Fantastičnih 15 mjeseci s engleskim prvacima priskrbit će Gvardiolu povećanje plaće. Klupska hijerarhija želi produljiti njegov boravak na Etihadu za još dvije godine, kako bi ostao tu do 2030. Poboljšani uvjeti reflektirat će značajan utjecaj koji je Gvardiol napravio od dolaska u Englesku", piše Daily Star.

Podsjećaju da se "isprva mučio da dobije mjesto startera, ali bivši igrač Dinama postao je nezaobilazan u prvoj postavi Pepa Guardiole."

"Šef Cityja voli Gvardiolovu svestranost jer može djelovati na lijevom beku ili u središtu obrane. A igrač je također pokazao impresivnu sposobnost vaganja s ključnim golovima u ključnim trenucima."

Gvardiol je ove godine u Premier ligi zabio već šest golova, od toga dva ove sezone, u remiju protiv Newcastlea te u pobjedi protiv Wolverhamptona.

Linker
27. listopad 2024 12:30