NIGEL RODDIS Afp
RUŠI REKORDE

Haaland high kickom u glavu nokautirao protivnika pa zabio hat-trick: ‘Nije lako imati ovako dobar start‘

Sjajni norveški napadač je odigrao još jednu briljantnu utakmicu u Premier ligi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 08:33

Erling Haaland postigao je jučer svoj prvi hat-trick u engleskom nogometu i našalio se da mu je prvi golgeterski cilj ipak nadmašiti broj golova u Premier ligi njegova oca Alfieja.

Haaland je bio nezaustavljiv u uzvratnoj pobjedi Cityja 4:2 protiv Crystal Palacea, zabivši tri puta u 19 minuta, nakon što su gosti vodili 2:0 na poluvremenu.

Norveški napadač postigao je šest golova u svoje prve četiri utakmice u ligi, što je najbolji početak jednog napadača od Diega Coste koji je to napravio za Chelsea 2014. godine.

"Ovo je trenutak ponosa za mene i moju obitelj, ali moj će tata vjerojatno reći da je u Premier ligi još uvijek ispred mene, pa ću morati najprije srušiti njegov rekord", rekla je norveška superzvijezda.

Inače, Haalandov otac još uvijek ima se pravo hvaliti, jer je zabio 18 golova u Premier ligi, u devet godina kao vezni igrač igraju za Nottingham Forest, Leeds i City. Sin mu je tek na šest...

"Bio je jako dobar osjećaj preokrenuti utakmicu. Imali smo pobjednički mentaliteti vjerovali jedni drugima. Nije lako doći u novi klub, novu zemlju te imati tako dobar početak", nastavio je Haaland mlađi.

HAALANDOV ŠOU PROTIV CRYSTAL PALACEA POGLEDAJTE OVDJE.

Pep Guardiola zagrlio se sa svojim junakom kada ga je pred kraj izveo iz i rekao: "Gdje god je bio, zabijao je golove. Vidio sam njegov govor tijela pri rezultatu 2:0 kako je bodrio svoje suigrače. Nikada ne bježi od igre. On je također nevjerojatno skroman tip. Puno priča čak i s dečkima u našoj akademiji. To im puno znači."

Jedina loša točka za Haalanda bio je slučajni high kick u glavu braniča Palacea Joachima Andersena, koji je zahtijevao liječenje dok je City još gubio 2:0.

Nije donio ni žuti karton, iako je po pravilima trebao. No, onda je krenula serija golova.

Linker
08. svibanj 2024 15:08