Daniel Levy (u sredini)

 Adrian Dennis/AFP/Profimedia
NEOČEKIVANI ISTUP

Jedan od najtvrđih pregovarača u svijetu nogometa najavio povlačenje: ‘Ne radi se o meni‘

Kontroverzni Daniel Levy na čelu je Tottenhama od 2001. godine, a navijači su već tražili da ode
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. rujan 2023. 17:25

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy najavio je mogućnost prodaje svog vlasničkog udjela u klubu.

Važan dio priče je i činjenica da je milijarder Joe Lewis svoj većinski paket dionica prepustio svojoj obitelji. Levy od 2001. godine vodi klub u ime većinskog dioničara ENIC-a, Lewisove tvrtke koja posjeduje 86,58% dionica.

Inače, Lewis je u srpnju optužen za trgovinu povlaštenim informacijama u Sjedinjenim Američkim Državama, a izjasnio se da nije kriv.

- Nemam pravi interes da napustim Tottenham, ali imam dužnost razmotriti sve što bilo tko želi predložiti. Ne radi se o meni, nego o tome što je dobro za klub. Imamo 30.000 dioničara koji posjeduju otprilike 13,5 posto. Vodimo ovaj klub kao da je javna tvrtka - izjavio je Daniel Levy u razgovoru za Bloomberg.

Navijači Spursa prošle sezone su zatražili Levyjevu ostavku zbog razočaravajućih rezultata. Iako se pod vodstvom novog menadžera Angea Postecogloua momčad podigla u početku nove sezone, problemi su ostali. Između ostalog, navijači Spursa prosvjedovali su zbog povećanja cijena godišnjih ulaznica uoči utakmice s Manchester Unitedom.

image
Glyn Kirk/AFP/Profimedia

Levy je priznao da je klub napravio pogreške u imenovanju ‘trofejnih menadžera‘ Josea Mourinha i Antonija Contea.

- Ako netko želi iznijeti ozbiljne prijedloge upravi Tottenhama, razmotrit ćemo to s našim savjetnicima. A ako smatramo da je to u interesu kluba, bili bismo otvoreni za sve - kazao je Levy.

Interes za kupnju Tottenhama iskazao je ranije ove godine Qatar Sports Investments, vlasnik Paris Saint-Germaina i manjinski dioničar portugalske Brage.

Spursi prema Deloitteu spadaju među 10 nogometnih klubova s najvećim prihodom u svijetu te je vrijednost kluba procijenjena na oko dvije i pol milijarde funti.

Linker
04. svibanj 2024 12:45