ISABEL INFANTES Afp
SVJETSKA KLASA

Jedan podatak o najjačem imenu u napadu Hrvatske nikako ne zvuči dobro uoči Svjetskog prvenstva...

Zabijao je na četiri zadnja velika natjecanja. U Brazilu 2014. je postigao dva gola...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. studeni 2022. 12:58

Ivan Perišić odigrao je cijeli susret u pobjedi Tottenhama nad Leedsom 4:3 i preživio posljednji krug čistilišta prije Svjetskog prvenstva. U vikendu koji izbornici žive na apaurinima, a Zlatko Dalić možda gleda utakmice s krunicom u ruci, najvažnije je što je jedan od ključnih Vatrenih, senator i najbolji strijelac aktualne ekipe završio ogled na nogama, a to što je demonstrirao da je moćan i opasan, što je još jednom sprintao od gola do gola po lijevoj strani samo je dodatan bonus.

Njegovi Spursi tri su puta gubili i pokazali upornost. Perišić je imao 13 centaršuteva, dobio je šest od deset duela, osvajao, istina i gubio lopte, izvodio kornere s obje strane, ali nije ušao u šansu, nije imao niti jedan udarac prema vratima. U začetku akcije kod prvog gola suparnika izgubio je zračni dvoboj, a Harry Kane je na 1:1 poravnao nakon njegovog ubačaja iz kuta koji je čuvar mreže jedva odbacio do centarfora Spursa. Potom više nije imao šanse.

Otkako je u Premier ligi Perišić je igrao 15 utakmica, pritom je u devet navrata startao, ima četiri asistencije, niz kreiranih šansu, ali nije dao gol.

image

Statistika Ivana Perišića protiv Leedsa

SOFASCORE

Statistika: SofaScore za SN

Na Svjetsko prvenstvo dolazi bez pogotka šest mjeseci. Zadnji je put zatresao mrežu u službenim susretima 22. svibnja protiv Sampdorije u talijanskoj Serie A, za engleski klub niti jednom nije bio strijelac niti u Europi.

Kako je riječ o igraču čiji golovi trebaju Hrvatskoj za ozbiljniji domet to bi moglo brinuti kad se ne bi radilo o Perišiću. No, njegova se klasa zna i za njega na strahujemo. U reprezentaciji igra bliže suparničkom golu, u akcijama se u pravilu ne traži druge nego često njega i zato će u dresu Vatrenih biti puno opasniji. Nadamo se i učinkovit.

U hrvatskom napadu on je najjače ime i golema bi stvar bila za rezultat u Kataru da to potvrdi. Ne zvuči dobro da na SP stiže nakon tako duge suše, ali u Totttenhamu je u pravilu taj koji radi za druge i daleko je od vrata. Na četiri zadnja velika natjecanja on je zabijao. U Brazilu 2014. dva gola, u Francuskoj 2016. ponovno dva gola, u Rusiji 2018. tri pogotka, lani na Euru još jednom dva. Očekujemo stoga i u Kataru od njega barem ta dva-tri na koliko nas je navikao.

Gledajući Premier ligu najsretniji je izbornik Urugvaja Diego Alonso. I Bentancur za Tottenham i Nunez za Liverpool zabili su po dva komada.

Linker
26. travanj 2024 03:47