MATT DUNHAM Afp
ODLAZI VEĆ OVOG LJETA?

Kontroverzni predsjednik je prelomio: Jedan od najboljih je na prodaju! Poznata je i njegova cijena

Za veliku zvijezdu zainteresiranih je mnogo, a u sve bi mogla biti uključena rekordna cifra.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2021. 20:32

Harry Kane je na prodaju! Tako barem tvrdi engleski Daily Mail u svojoj priči oko koje neki klubovi, potencijalni kupci, neće imati problema. Jer, da bi ga doveli, morat će iskrcati bezmalo 150 milijuna funti! A to je već britanski rekord za dobiven novac na ime izlaznog transfera za jednog domaćeg igrača. Da sve ostane "u kući" pobrinut će se baš Englezi. Čim je "pukla" vijest o Kaneovom dolasku na tržište, odmah su se javili klubovi iz grada Manchestera.

Recimo za početak da 27-godišnji Kane po aktualnom ugovoru kojeg je potpisao još 2016. na osam godina zarađuje oko 200 tisuća funti tjedno. Ove je sezone zabio 22 pogotka, a aktualna suradnja sa Spursima traje mu do lipnja 2024., što znači da se predsjedniku Danielu Levyju možda i ne žuri s prodajom svojeg daleko najvrijednijeg eksponata.

Cifra od 150 milijuna funti možda je "zeru" previše za čovjeka od 27 godina, ali samo bi iznos takvog ranga natjerao Levyja na razmišljanje. Kada bi se ostvario transfer po toj odštetnoj cijeni, Kane bi iza Neymara i Mbappea bio treći najskuplje plaćeni nogometaš na svijetu.

Po sadašnjem ugovoru dakle, zarađuje 200 tisuća funti tjedno, a to ne bi bio problem mečirati, primjerice spomenutim mančesterskim klubovima. Međutim, bit će cjenkanja, i to sigurno. Jer, kupci nemaju većih prihoda zbog korone, a Tottenhamu na naplatu stižu rate za novoizgrađeni stadion pa će Kane svakako biti u izlogu.

Linker
26. travanj 2024 23:23