Michael Regan/Getty Images
POČETAK PREMIERSHIPA

LIVERPOOL FURIOZNO KRENUO U NOVU SEZONU Lovrena nema niti na klupi, Alisson izašao u bolovima prije poluvremena

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 01:01

Ako je suditi po otvaranju nove sezone engleske Premier lige, čeka nas izuzetno zanimljiva sezona. Iako je momčad Liverpoola na svom Anfieldu slavila protiv Norwich Cityja rezultatom 4:1, nisu gosti bili bez šansi u prvih 45 minuta, iako su već do poluvremena bili na "minus četiri".

Dejana Lovrena, stožernog stopera u postavi hrvatske nogometne reprezentacije - nije bilo. Ni na terenu, ali ni u zapisniku. Ispao je kao četvrti u hijerarhiji pored van Dijka i Gomeza kao startera, odnosno Matipa koji je svoje mjesto našao na klupi. Signali predviđaju skori transfer s Otoka u Romu, ali sve tek treba poprimiti oznake službenog karaktera.

Igrač utakmice i ovoga je puta bio snažni Egipćanin, Mohamed Salah. Iako nije sudjelovao kod prvog pogotka, koji je pao već nakon sedam minuta tako što je gostujući stoper Hanley u vlastitu mrežu sproveo ubačaj Origija, dobar dio zasluga za preostale golove Liverpoola ide upravo njemu.

LIVERPOOL, ENGLAND - AUGUST 09: Divock Origi of Liverpool crosses the ball leading to the own goal of Grant Hanley of Norwich City during the Premier League match between Liverpool FC and Norwich City at Anfield on August 09, 2019 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Michael Regan/Getty Images

Igrala se 19. minuta kad je zabio za 2:0 nakon duplog pasa s Firminom, a desetak minuta kasnije asistirao je van Dijku, strijelcu trećeg domaćeg gola, i to iz kornera s lijeve strane. Bilo je u početku, još za vrijeme minimalnog zaostatka nekih prilika za Norwich, ali treba reći da su u većini utakmice izgledali vrlo loše...

Malo je to kozmetički popravio iskusni finski napadač Teemu Pukki u 64. minuti, nakon što se u strijelce upisao i Divock Origi potkraj prvog dijela.

U 39. minuti ozlijedio se prvi vratar domaćih. Brazilac Alisson morao je napustiti igru zbog bolova u nozi. Umjesto njega ušao je bivši vratar West Hama Adrian koji je tako nenadano debitirao za momčad aktualnog europskog prvaka. Ostaje upitno hoće li Alisson biti spreman za nastup u europskom Superkupu koji se u srijedu navečer igra u Istanbulu. Tada će protivnik Redsima biti sastav Chelseaja, osvajača prošlosezonskog izdanja Europske lige.

Linker
27. travanj 2024 02:35