James Marsh/shutterstock Editorial/profimedia
ORŠINO ‘PROKLETSTVO‘

Menadžer Mislava Oršića otkriva: ‘To što se njemu događa je stvarno nesreća, opet mora težim putem‘

Oršićev zastupnik Branko Hucika tvrdi da hrvatski nogometaš ima povjerenje svog novog kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. veljača 2023. 07:00

Na kraju zimskog prijelaznog roka Southampton je doveo novo pojačanje na lijevom krilu, Ganac Kamaldeen Sulemana (20) stigao je iz Rennesa u transferu vrijednom 25 milijuna eura, što bi za hrvatskog reprezentativca Mislava Oršića mogle biti loše vijesti. Naime, svlačionica je sada krcata krilima koja pokrivaju lijevu stranu - uz spomenuti dvojac, ondje su Mohamed Elyounoussi, Moussa Djenepo, te Samuel Edozie. Može li se dogoditi da Oršić izgubi poziciju u rosteru Svetaca?

- Pa nije još niti dobio poziciju...

Nisam presretan

To nam je kazao ugledni menadžer Branko Hucika, zastupnik Mislava Oršića s kojim smo pričali ranije, dok je naknadno stigla vijest kako će Mislav igrati za B momčad, o čemu možete pročitati OVDJE. Ta njegova rečenica zaista ima smisla. Da se podsjetimo, Oršić je potpisao 6. siječnja, a dan kasnije Southampton je igrao protiv Crystal Palacea u FA kupu, u gostima su pobijedili s 2:1. Četiri dana nakon toga Sveci su u Liga kupu kod kuće pobijedili Manchester City (2:0; Oršić je dobio 7 minuta), a onda su opet nakon tri dana u Premiershipu dobili Everton u gostima (2:1, Oršić je bio na klupi). Dakle, od dana kad je Oršić potpisao, u osam dana Southampton je zaredom pobijedio u tri utakmice.

- Ja bih da sam trener stavio u igru igrača kojeg sam doveo da mi pomogne kod ostanka u Premiershipu, ali s druge strane opet ima logike da trener ne mijenja momčad kad pobjeđuje - kaže nam Hucika.

Onda je Southampton igrao u Premiershipu protiv Aston Ville 21. siječnja, izgubio je 0:1, a Oršić je igrao na kraju samo šest minuta. To je bila četvrta utakmica od dana kad je stigao na Otok, opet ima logike da ga nakon tri pobjede trener Nathan Jones nije stavio igrati osim u toj skromnoj minutaži. Nakon toga slijede dvije utakmice, jedna Liga kupa protiv Newcastlea, gdje je startao i igrao do 57 minute, te u FA kupu protiv Blackpoola, gdje je također krenuo od prve minute, ali je izašao u 63. minuti...

- Svjesni su u Southamptonu bili da je prije dolaska Mislav zadnju utakmicu igrao protiv Maroka, te su ga postupno željeli stavljati u momčad. Međutim, poklopilo se da su nakon njegova dolaska počeli pobjeđivati, što je nesreća za onoga koji dolazi u klub. A startao je prvoj momčadi protiv Newcastlea, koji je odlična momčad, i odmah je nešto trebao napraviti. Nakon toga je protiv Blackpoola igrao bolje. I na kraju s Newcastleom u gostima nije igrao. Nisam niti ja presretan s takvom situacijom, ali ima logičnih stvari kad je u pitanju njegova minutaža.

Prava slika

Hucika je zaključio:

- Znate, Oršić je uvijek u karijeri išao težim putem, pa se to i nastavlja. On je uvijek bio borac. Dolazak Sulemane iz Rennesa? A što tu mogu kazati? Ima 20 godina, talentiran je, politika Southamptona jest da dovode mlade igrače. Pa logično je da konkurencija u najboljoj ligi na svijetu mora postojati. Ne bojim se da se Oršić neće izboriti za svoju poziciju. Ali pomalo me živciraju ovi komentari nakon svake utakmice da ne igra, da u klubu nisu zadovoljni, da je loše... Što je loše? Pa do sada realno nije dobio nikakvu pravu priliku. Ali znam kakvi su razgovori bili kad je odlazio, u njega u klubu imaju povjerenje. Nadam se da će do kraja sezone zabiti pet-šest pogodaka. Pa tek je tri tjedna u Southamptonu, što se tu može zaključivati? Konačno, ako je rješavao utakmice na razini Lige prvaka, Europske lige i Svjetskog prvenstva, onda može i u Premiershipu.



POGLEDAJTE ‘VAR SOBU‘

Jadranski derbi, utakmica od 6 bodova, problem Alena Halilovića, buran Hajdukov tjedan, šokovi u kancelarijama na Maksimiru... Sve su to bile teme u drugoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojoj je gostovao proslavljeni hrvatski trener Ilija Lončarević.

Linker
25. travanj 2024 03:48