Action Images via Reuters/Carl Recine
KRATAK FITILJ

MOURINHO SE IZBEZUMIO NA ŠKAKLJIVO PITANJE: 'Što to znači?! Zar vi to mene pitate jesu li oni nepošteni!? Liverpool je jednostavno bolji od nas'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. prosinac 2018. 22:40

U najvećem derbiju engleskog nogometa Liverpool je na Anfieldu pobijedio Manchester United s 3:1 i vratio se na prvo mjesto Premiershipa. Momčad Jürgena Kloppa je ujedno i ostvarila prvu pobjedu protiv Uniteda u zadnjih devet međusobnih susreta.

Nakon utakmice Jose Mourinho je ljutito reagirao kad ga je novinar Sky Sporta upitao je li mu svlačionica nakon ovoga poraza okrenula leđa. Ekscentrični se Portugalac žestoko okomio na novinara kad ga je upitao daju li njegovi igrači na terenu sve od sebe.

"Nismo se mogli nositi s njihovim nevjerojatnim pritiskom u prvih 20 minuta. Kasnije smo došli k sebi, ali baš u tim su trenucima igrači Liverpoola postigli pogodak. Ako ćemo govoriti o sreći, onda možemo spomenuti njihov drugi i treći gol. Naš je gol bio plod dobre akcije, a njihov je vratar napravio ono što ja zovem 'pola pogreške'."

Na pitanje može li popraviti lošu formu igrača Uniteda odgovario je:

"Kako to mislite - 'popraviti'? Osvajanjem titule? Naravno da ne. Ali još uvijek možemo završiti četvrti. Neće biti lako, ali svakako ćemo završiti u prvih šest, zajedno sa svim najboljim engleskim klubovima. No, najbolje što možemo ostvariti ove sezone je četvrto mjesto. Sada prvo moramo nastojati probiti se na peto mjesto, a na kraju i na četvrto."

Imate li podršku svlačionice? Smatrate li da vam drže leđa? Igraju li kako vi želite?

"Što to znači? Nazivate li vi igrače nepoštenima?! Vi mene pitate jesu li oni nepošteni!", grmio je Portugalac.

Novinar je na to dodao da samo želi odgovor na pitanje daju li igrači Manchestera 100 % svojih mogućnosti i vjeruju li Mourinhu.

"Ja vjerujem da su oni korektni, a vi tvrdite da su nepošteni. Nogometaš mora davati svoj maksimum svaki dan, u svakome meču, svake minute, bez obzira tko mu je trener. Uvijek se radi o poštivanju kluba i navijača koji su tu 24 sata dnevno i vole svoj klub. Igrače koji ne daju svoj maksimum vi nazivate nepoštenima, ja ih takvima ne smatram. Moji igrači koji su na terenu daju sve od sebe. Liverpool je bolja momčad, mi se uopće ne možemo uspoređivati s njihovom fizičkom spremom i tehničkom potkovanošću. Kada sve to usporedimo, oni su mnogo bolji od nas. No, unatoč svemu tome bili smo u igri sve dok nismo primili treći gol.", zaključio je svoje izlaganje Jose Mourinho.

Rezultati by SofaScore

Linker
17. lipanj 2024 13:01