Slavlje igrača Leicestera

 LINDSEY PARNABY Afp
ŠOK ZA REDSE

Nevjerojatno kako je Liverpool izgubio drugi put u sezoni: Salah zapucao penal u velikom festivalu promašaja

Mnogo toga je obranio domaći vratar Schmeichel, ali su se i gosti propisno ispromašivali
Piše: HinaObjavljeno: 28. prosinac 2021. 23:03

Nogometaši Leicestera svladali su na domaćem terenu Liverpool 1:0 u ogledu 20. kola engleske Premier lige.

Drugi je to poraz Liverpoola u sezoni, a podsjetimo kako su onaj prvi upisali početkom studenoga protiv West Hama.

U prvom poluvremenu gotovo se nije izlazilo iz domaćeg šesnaesterca, a najbolju je šansu propustio Salah kojem je u 15. minuti Schmeichel obranio jedanaesterac, a odbijenu loptu je Salah udarcem glavom smjestio na gredu.

image
LINDSEY PARNABY Afp

No, imao je Liverpool još brojne prilike za pogodak. Mnogo toga je obranio domaći vratar, ali su se i gosti propisno ispromašivali. U 59. minuti je Liverpool kažnjen za sve to, a gol za 1:0 je zabio Ademola Lookman. I nakon toga je Liverpool konstantno pritiskao, napadao i prijetio, ali baš sve nalete je domaća obrana odbila i na kraju osvojila velika tri boda. Nije se zgorega podsjetiti kako je Leicester prije samo dva dana od Manchester Cityja primio šest golova.

Podsjetimo i kako su prije šest dana Liverpool i Leicester odigrali uzbudljivu utakmicu Liga kupa koju je Liverpool dobio nakon jedanaesteraca. Bilo je 3-3 nakon 90 minuta.

Liverpool je ostao šest bodova iza vodećeg Manchester Cityja, dok se Leicester popeo na deveto mjesto.

Podsjetimo da je West Ham pobjedom od 4:1 kod Watforda prekinuo negativan niz posljednjih tjedana. Naime, prije utorka West Ham je u svim natjecanjima imao remi i čak četiri poraza u zadnjih pet nastupa.

Za West Ham nije dobro počelo ni ovo gostovanje kod Watforda koji je već u 4. minuti poveo golom Dennisa. No, unutar samo tri minute prvog dijela West Ham je preokrenuo, a vrlo lijepe akcije gostiju golovima su završavali Souček u 27. i Benrahma u 29. minuti. Utakmica je odlučena u 58. minuti kada je Noble s bijele točke pogodio za 3-1.

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić u igru je ušao u 85. minuti dvoboja te je u 92. postavio konačnih 4-1. Sve mu je pripremio Bowen koji je izvrtio domaću obranu, a Vlašić je s deset metara pogodio praznu mrežu za svoj premijerni pogodak u dresu West Hama.

U srijedu igraju Chelsea - Brighton i Brentford - Manchester City, dok se u četvrtak sastaju Everton - Newcastle i Manchester United - Burnley.


Premier liga, 20. kolo:

Leicester - Liverpool 1-0 (Lookman 59)

Crystal Palace - Norwich 3-0 (Edouard 8-11m, Mateta 38, Schlupp 42)

Southampton - Tottenham 1-1 (Ward-Prowse 25 / Kane 41-11m)

Watford - West Ham 1-4 (Dennis 4 / Souček 27, Benrahma 29, Noble 58-11m, Vlašić 90+2)

Arsenal - Wolverhampton (odgođeno)

Leeds - Aston Villa (odgođeno)

Linker
26. travanj 2024 05:59