Graham Potter

 INA FASSBENDER Afp
TVRDE ENGLEZI

Niže neuspjehe, u mnogim klubovima bi vjerojatno već bio bivši, ali u Chelseaju mu i dalje vjeruju

Novi američki vlasnik zasad pokazuje puno strpljenja i razumijevanja za trenera engleskog velikana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. veljača 2023. 19:47

Da radi negdje drugdje, vjerojatno bi sa samo dvije pobjede u 14 utakmica već bio bivši. Međutim, Graham Potter i dalje se drži na klupi Chelseaja, kluba koji je u zimskom prijelaznom roku potrošio više nego što su zajedno potrošili svi klubovi njemačke, španjolske, talijanske i francuske lige.

Predsjednik Todd Boehly i njegov upravni odbor i dalje pružaju potporu engleskom stručnjaku koji je u rujnu prošle godine na Stamford Bridgeu zamijenio Nijemca Thomasa Tuchela.

Novu ‘pljusku‘ navijači Chelseaja dobili su u subotnjem prvenstvenom okršaju s davljenikom Southamptonom, koji je u Londonu slavio s 1:0.

Novi američki vlasnik zasad pokazuje puno strpljenja i razumijevanja za Pottera, kojeg su angažirali kao dio dugoročnog projekta.

image

Graham Potter

GLYN KIRK Afp

Chelsea je u posljednja dva prijelazna roka doveo velik broj novih igrača, a čak osam ih se priključilo u siječnju ove godine.

Osim toga, Bluesi imaju i velikih problema s ozljedama, zbog kojih su izvan stroja u posljednje vrijeme bili brojni igrači, uključujući i hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

Potter je s Chelseajem potpisao petogodišnji ugovor, a za kormilom nove momčadi upisao je devet pobjeda u 25 utakmica. Trenutačno je 10. u Premier ligi te za mjestima koja vode u Ligu prvaka zaostaje 10 bodova.

Unatoč skromnom učinku, Potterovu budućnost na Stamford Bridgeu neće odrediti (ne)uspjeh u Ligi prvaka, kao ni prvenstveni plasman. Barem tako tvrdi BBC pozivajući se na izvore bliske klubu.

Sljedeći Potterov ispit bit će gradski derbi s Tottenhamom koji je na rasporedu u nedjelju.

Linker
11. svibanj 2024 10:51