Osumnjičeni je navodno nastupio u Kataru, ali ne zna se je li dio engleske reprezentacije

 GABRIEL BOUYS Afp
TEŠKE OPTUŽBE

Novi skandal: Zvijezda Premiershipa koja je bila i na SP-u uhićena zbog tri silovanja, klub sve želio zataškati?

The Sun navodi kako je igrač satima ispitivan, i to nakon što je već prije bio uhićen zbog sličnih optužbi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. ožujak 2023. 12:51

Novi veliki skandal nazire se na Otoku, a vezan je uz jednu od zvijezda engleske Premier lige.

Prema objavi The Suna, jedan je igrač uhićen zbog optužbe za seriju silovanja.

Njegovo ime zasad nije objavljeno, no neki britanski mediji navode kako je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem prošle godine.

Optužnica ga tereti za seksualne napade u travnju 2021. i lipnju 2022. godine, a treća je svjedokinja navela da ju je nogometaš silovao na području Hertfordshirea u veljači prošle godine.

The Sun navodi kako je igrač satima o novim optužbama ispitivan u policijskoj postaji, i to nakon što je već prije bio uhićen zbog ranijih optužbi.

Zanimljivo je da ga njegov klub nije suspendirao za vrijeme trajanja istrage, već je normalno trenirao i igrao utakmice.

Na upite The Suna odgovorio je i Scotland Yard:

‘‘Dana 4. srpnja 2022. policiji je prijavljena tvrdnja o silovanju žene u 20-ima. Prijavljeno je da se navodno silovanje dogodilo u lipnju 2022. Dana 4. srpnja, muškarac je uhićen na adresi pod sumnjom za silovanje i odveden u pritvor. Dok je bio u pritvoru, dodatno je uhićen zbog sumnje u dva slučaja silovanja koja su navodno počinjena u travnju i lipnju 2021. nad drugom ženom u 20-ima.

U veljači 2023. muškarac je ispitan zbog seksualnog prijestupa koji se navodno dogodio u Barnetu u veljači 2022. To se odnosi na treću žrtvu i prijavljena je policiji u srpnju 2022.

Neće se poduzeti daljnje radnje u vezi s navodnim prekršajem u lipnju 2021. jer relevantni zakoni još nisu stupili na snagu u vrijeme kada se navodno dogodilo‘‘, stoji u policijskom priopćenju.

Linker
27. travanj 2024 04:57