Christian Eriksen

 ULRIK PEDERSEN/CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
KAKVA PRIČA!

Od borbe za život do ugovora karijere! Christian Eriksen i službeno u novom dresu: ‘Ovo je poseban klub‘

‘Još uvijek imam velike ambicije i došao sam na pravo mjesto za nastaviti jedno lijepo putovanje‘
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. srpanj 2022. 16:31

Gledali smo ga praktično mrtvog na terenu 12. lipnja 2021. na stadionu Parken u Kopenhagenu, a sada je potpisao najbolji ugovor karijere. Naravno, riječ je o Dancu Christianu Eriksenu. Iako su svi mislili da je puka sreća što je uopće preživio, Eriksen ne samo da je ostao živ, oporavio se i nastavio igrati na najvišem nivou da bi sada oplemenio karijeru. Potpisao je ugovor s Manchester Unitedom do 2025.

Eriksen je za Dansku upisao 115 nastupa i zabio 38 golova, a igrao je za Ajax, Tottenham Hotspur, Inter i Brentford iz kojeg je kao slobodan igrač došao u redove Uniteda.

- Manchester United je poseban klub, jedva čekam zaigrati, ovo je za mene velika čast. Igrati na Old Traffordu kao na svojem terenu, to je nešto specijalno, osjećaj je neopisiv, rekao je Christian Eriksen nakon potpisivanja ugovora dodavši:

- Još uvijek imam velike ambicije u ovoj igri. Došao sam na pravo mjesto za nastaviti jedno lijepo putovanje.

Posebno je pohvalio i trenera s kojim će raditi u Unitedu:

- Vidio sam ga na poslu u Ajaxu, rijetko koji trener se tako temeljito priprema. Već smo razgovarali i znam što on želi od mene.

John Murtough, direktor Manchester Uniteda pohvalio je svoje novo pojačanje:

- Christian je jedan od najboljih ofanzivnih veznjaka koje sam vidio u karijeri. On će nam osim vještine donijeti i iskustvo i vodeću ulogu u momčadi...

Linker
26. travanj 2024 16:48