Bruno Fernandes i Cristiano Ronaldo
 JOSE MANUEL RIBEIRO Afp
MALI NOĆNI RAZGOVOR

Ovaj je čovjek bio ključan u Ronaldovom povratku na Old Trafford! ‘Stari, pa ne ideš valjda tamo...?‘

Tko će sad izvoditi jedanaesterce u klubu koji ih dobiva daleko najviše u Europi?
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2021. 19:12

Zar je i moglo biti drugačije? Cristiano Ronaldo vratio se kući, nakon 12 godina ponovno će odjenuti dres Manchester Uniteda. Otišao je 2009. za tadašnji svjetski rekord od 80 milijuna eura, srušio je sve rekorde u madridskom Realu, kratko se zaustavio u Juventusu na putu do kuće. Iako će mnogi reći da je to Sporting, možda i Nacional s Madeire, to je Manchester United...

Dugo je glumio nedostupnog, koketirao i s gradskim rivalima iz Cityja. Navodno je već Etihadu bio toliko blizu, da ga je u noći s četvrtka na petak nazvao Bruno Fernandes i pitao ga: Pa dobro, stari, ne ideš valjda tamo? Ronaldo, principijelan kakav jest, kazao mu je: Blizu sam im..

Fernandes je danas izjavio da je čitavu noć razgovarao sa svojim suigračem iz portugalske reprezentacije. Zlobnici vele, sad će se svađati oko toga tko će izvoditi kaznene udarce, s obzirom na činjenicu da je United već neko vrijeme klub s najviše dosuđenih im najstrožih kazni u Europi. Ali, očito je i "agent Bruno", kako je samog sebe nazvao, odradio posao, baš kao i mnogi zaslužnici poput Sir Alexa Fergusona jutros ili Rija Ferdinanda.

Ronaldu je dojadio slabi Juventus. Klub u kojem je nakon devet godina sidro digla i titula talijanskog prvaka, na koju su se već bili pretplatili. U Ligi prvaka se nije moglo, a zadnju godinu ugovora u Torinu bacio je niz rijeku. Sada je za nešto manju plaću (25 milijuna funti godišnje) odlučio otići u klub koji ga je lansirao u zvijezde.

Cristiano je još ranije razgovarao i s Patriceom Evrom kojem je rekao da se vraća, a iz prepiske s WhatsAppa vidljivo je da mu ovaj baš i nije odmah vjerovao. Omiljeni lik s društvenih mreža je, čim je United objavio njegov dolazak odmah utjecao na sve...

Kako javljaju ekonomisti, dionice Manchester Uniteda odmah su skočile, pa se tržišno klub odmah konsolidirao. Ronaldo će ih koštati oko 80 milijuna eura (20-tak odštete + 50-tak plaće), na što sigurno idu i kakve premije.

Linker
22. svibanj 2024 04:11