MIKE EGERTON
SHRVANI BILIĆ

‘Ovakav poraz ne može nikako biti opravdan. Crveni karton? Nije to bilo tako grubo...‘

Bivši hrvatski izbornik nije bio zadovoljan nakon visokog poraza svojeg WBA-a od Crystal Palacea.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2020. 15:56

Nije lako Slavenu Biliću. Taman kad je upisao prvu pobjedu u Premier ligi, onu protiv Sheffield Uniteda u prošlom kolu, sve mu se "peterostruko" obilo o glavu. Na svom Hawthornsu bivši je hrvatski izbornik doživio jedan od najbolnijih poraza u svojoj trenerskoj karijeri općenito. Crystal Palace je slavio s visokih 5:1.

Pred kamere BBC-ja nakon dvoboja stao je utučeni Bilić. Evo što je rekao:

- Ovo je velika frustracija za nas. Igrali smo dobro do tih 1:1, bili i bolji u pojedinim trenucima. Ovo je težak poraz, ne možemo se ničime opravdati. Prestali smo vjerovati u nas nakon crvenog kartona koji nas je slomio - bila je prva reakcija.

Malo detaljnije...

- Primili smo jeftin prvi pogodak, ali čim smo se vratili i zavladali igrom, dogodio nam se crveni karton. To je bio odlučujući, prijelomni trenutak dvoboja. Po meni, nije to bio udarac Pereire, ali sudac je dao VAR-u za pravo. Nije to, kao što rekoh, bilo nešto pregrubo. Više je reakcija igrača suce uvjerila da je to za isključenje.

U drugom poluvremenu se, po Biliću, također zbio jedan ključan trenutak:

- Trebali smo dobiti jedanaesterac nad Gallagherom prije no što smo primili drugi gol. Nisam sretan kako smo reagirali nakon toga, slomili smo se. Zahu nismo mogli zaustaviti...

Linker
04. svibanj 2024 00:48