Pep Guardiola

 Mark Cosgrove/zuma Press/profimedia
‘PUNO JE NAPREDOVAO‘

Pepu se sve više sviđa Gvardiol, o Hrvatu biranim riječima: ‘Nije mu bilo lako, ne tražim da zabije hat-trick‘

Španjolski stručnjak navodi da je s našim reprezentativcem sada sve kako treba
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. travanj 2024. 21:42

Joško Gvardiol navikava se na pohvale koje na njegovu adresu posljednjih dana stižu sa svih strana. Nakon otočkih medija koje su oduševljeno prokomentirali njegove nastupe protiv Arsenala i Aston Ville, hvalospjeva navijača Manchester Cityja koji ga nazivaju "Rolls-Royceom za obrambene igrače u Premier ligi", ni Pep Guardiola nije ostao bez teksta.

- Mislim da Jošku nije bilo lako promijeniti ligu, a napredovao je protiv Bukaya Sake i sad protiv Mousse Diabyja i Leona Baileyja. Nije lako osvajati duele, ali baš s loptom u nogama bio je tako miran i siguran. Prije je znao riskirati i gubiti lopte, sad igra jednostavnije - rekao je Guardiola.

Trener Manchester Cityja slikovito je pokušao dočarati kako Gvardiol na terenu radi upravo ono što se od njega i traži.

- Tako i treba biti. Branič mora igrati jednostavno, mora biti dobar i ne komplicirati. Od Joška ne tražim da zabije hat-trick kao Phil Foden. On to ne treba raditi. Ima drugi posao i druge zadatke. Bio je vrlo, vrlo dobar u posljednje dvije utakmice. Nedostaje nam Nathan Ake i on nam treba - zaključio je trener Cityja.

Gvardiol je na Etihad stigao prošlog ljeta iz Red Bull Leipziga u transferu teškom čak 90 milijuna eura što je druga najveća odšteta koju je City isplatio u povijesti. U premijernoj sezoni odigrao je 31 utakmicu u svim natjecanjima od čega je u njih 27 bio starter.

Linker
04. travanj 2024 21:45