MIGUEL RIOPA Afp
GUŽVA NA VRHU

Pogledajte show strašnog Salaha u spektakularnom derbiju sa 4 gola, Guardiolu spasila najveća zvijezda!

Mogao je Liverpool i treći put do vodstva na samom kraju, ali Rodri je spriječio siguran pogodak
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 03. listopad 2021. 19:57

U derbiju 7. kola Premier lige Liverpool i Manchester City odigrali su bez pobjednika (2:2). Kao što se očekivalo, prepuni Anfield u vrhunskoj atmosferi dočekao je dva sastava koja su obilježila posljednje četiri godine u elitnom razredu engleskog nogometa. U sastavu Liverpoola Jota je dobio prednost ispred Firmina, dok se kod gostiju Sterling opet našao na klupi protiv momčadi koja ga je trasirala na veliku scenu prije dolaska na Etihad.

image
Kevin De Bruyne
PAUL ELLIS Afp

Prvi udarac u okvir gola donio je prigodu za goste, no Foden nije uspio savladati vratara Alissona, koji se istaknuo odličnom intervencijom. U prvih pola sata očekivano se igralo s dosta opreza, a Liverpool je strpljivo čekao da ugrozi gol vratara Edersona. Ipak, branitelj naslova bio je sve opasniji, a novu izglednu prigodu za Građane nije u pogodak pretvorio De Bruyne, a potom još dva puta i Foden.

image
Phil Foden i James Milner
PAUL ELLIS Afp

Kratke prednosti

U 59. minuti Redsi su nokautirali Guardiolinu momčad. Salah je po prvi put u utakmici nadmudrio svoje čuvare i idealno uposlio Manea, koji je iz blizine smireno naciljao desni donji kut. Prednost domaćina potrajala je samo deset minuta. U 69. minuti Foden je naciljao lijevi donji kut. Ipak, i radost gostiju kratko je trajala.

SPEKTAKULARNI POGODAK SALAHA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Čudesni Salah je u 77. minuti poslije briljantnog solo prodora povaljao obranu Man. Cityja i pogodio desni donji kut. Još jednu prednost Liverpool nije sačuvao duže od četiri minute, jer je u 81 . pogodio De Bruyne za pravedan remi.


Brentford najugodnije iznenađenje sezone

Bajka Brentforda nakon ulaska u elitni razred engleskog nogometa traje i dalje. Nakon što je Liverpoolu dao tri gola, ali u konačnici osvojio samo jedan bod, Brentford je jučer u malom gradskom derbiju na gostovanju slavio kod West Hama 2:1 pogotkom Wisse u petoj minuti sudačke nadoknade.

Isti igrač zapaprio je i Redsima, a ovog puta se pretvorio u apsolutnog junaka sastava koji briljira u početnoj fazi sezone. Zanimljivo da je Wissa u igri proveo samo dvije minute, ali mu je to bilo sasvim dovoljno da šokira Čekićare.

Nakon udarca Johnsona, Wissa je iz blizine zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje gostiju. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić je svih 90 minuta odgledao s klupe za pričuve nakon što menadžer West Hama David Moyes nije napravio niti jednu izmjenu. Wissa je u igru ušao umjesto Mbeuma, koji je doveo goste do prednosti u prvom poluvremenu. U nastavku je Moyesova momčad promašila nekoliko izglednih prigoda, a pogodak Bowena u konačnici nije bio dovoljan da se izbjegne poraz. Nakon dvoboja protiv Manchester Uniteda, kada nije realizirao jedanaesterac, za Dinamova suparnika u Europskoj ligi opet je bila kobna sudačka nadoknada.

West Ham je nastupio u sljedećem sastavu: Fabianski - Coufal, Zouma, Ogbona, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Benrahma, Fornals - Antonio. - Naravno da svaki igrač želi igrati od početka, ali ja znam da mi je često jedna prigoda dovoljna da postignem pogodak. U sjajnoj atmosferi uspjeli smo razveseliti sebe i naše navijače - istaknuo je strijelac pobjedonosnog pogotka Yoana Wissa.

Nakon tri uzastopna poraza Tottenham je jučer u Londonu savladao Aston Vilu 2:1 iako se Harry Kane niti ovog puta, kada su u pitanju utakmice Premier lige, nije upisao u listu strijelaca, dok Leicesteru niti dva pogotka prednosti nisu bila dovoljna za pobjedu protiv Crystal Palacea na gostovanju (2:2).

Linker
18. svibanj 2024 15:51