PAUL ELLIS Afp
GUARDIOLA PROZVAO SUCA

Incident na Anfieldu! U redovima engleskog prvaka bijesni zbog navodnog pljuvanja s tribina

Veliki nedjeljni premierligaški derbi između Liverpoola i Manchester Cityja imao je svoj nastavak
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2021. 07:25

Susret je na kraju završio s 'miroljubivih' 2:2, a 'Građani' su se na kraju spasili poraza golovima Phila Fodena i Kevina de Bruynea iako su dva puta hvatali zaostatak.

Engleski mediji pišu kako je navodno jedan član stručnog stožera Manchester Cityja pljunut s tribina navodno od strane nekog navijača nakon Fodenovog gola, a iz redova aktualnog prvaka tvrde da posjeduju i video snimku nemilog događaja.

"Čuo sam nekoga iz publike kako viče nešto ne baš lijepo našem osoblju, ali ne znam točno što. Nisam vidio snimke ni fotografije. Liverpool je puno puno veći od pojedinca i ništa se neće promijeniti kod mene u smislu poštovanja ovog kluba. Ista se stvar dogodila prije nekoliko godina kada su njihovi navijači uništili naš autobus kada smo došli ovdje. Radi se o pojedincima, ne Liverpoolu", rekao je nakon susreta Pep Guardiola.

Menadžer Manchester Cityja smatra da je sudac Paul Tierney propustio isključiti Jamesa Milnera zbog prekršaja nad Bernardom Silvom.

"Razumijem da su suci pod pritiskom, ali odluka je morala biti donijeta. Bilo je jasno, 25 minuta prije kraja kod rezultata 1:1. Sada sam više-manje zadovoljan jer smo remizirali, ali da smo izgubili bio bih još više ljut. Situacija je jasna, igrali smo na Anfieldu, a isto bi se dogodilo i na Old Traffordu. Da smo mi bili u toj situaciji igrač Cityja bio bi isključen", dodao je Guardiola koji je nakon susreta malo porazgovarao s Milnerom oko spomenute situacije.

"On je sjajan momak i bolji golfer od mene. Imao je neke savjete. Razgovarali smo o svemu po malo, pa i o kartonu. Šalio se", zaključio je španjolski trener.

S druge strane, Jürgen Klopp kaže da nije vidio situaciju na koju su se žalili iz Cityja.

"Milner je požutio u prvom dijelu i svi iz Cityja su poludjeli nakon starta. Kasnije mi je bilo jasno da moram reagirati i izvaditi ga iz igre. Planirali smo Millyja izvući iz igre zbog tog kartona", objasnio je Klopp.

Linker
26. travanj 2024 11:33