Rafael Benitez
 LINDSEY PARNABY Afp
POTVRĐENO

Rafa Benitez preuzeo klupu Evertona! Navijači nisu oduševljeni, svi pamte njegovu izjavu iz 2007. godine

Ranije je pred njegovom kućom osvanuo transparent s natpisom - "znamo gdje živiš, ne potpisuj"
Piše: HinaObjavljeno: 30. lipanj 2021. 17:14

Engleski prvoligaš Everton je u srijedu objavio da je njegov novi trener Španjolac Rafa Beniteza s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

"Imenovanje Beniteza dolazi nakon tri tjedna robusnog i širokog postupka regrutiranja - procesa koji je obuhvatio više razgovora s nekoliko kandidata", navodi se u priopćenju kluba.

Everton je na kraju sezone napustio Talijan Carlo Ancelotti koji je ponovno preuzeo vođenje Real Madrid. Benitez je u Everton došao iz kineskog Daliana, a prije toga je vodio klubove poput Real Madrida, Liverpoola, Newcastlea, Napolija, Chelsea i Intera.

U sezoni 2004./05. osvojio je Ligu prvaka s Liverpoolom, a s milanskim Interom bio je najbolji na klupskom Svjetskom prvenstvu u sezoni 2010/11. Također je dva puta u karijeri osvajao Europsku ligu -jednom s Valencijom (2003./04.), a drugi put s Chelsea (2012./13).

Kako će reagirati navijači?

Ne bi bilo nikakvih problema da isti taj Benitez nije 2007. nazvao Everton "malenim klubom". Iskusni Španjolac šest je sezona proveo na Anfieldu trenirajući Liverpool, koji je Evertonov "mrski neprijatelj" s druge strane grada. Stoga je pred Benitezovom kućom osvanuo transparent na kojem je pisalo "znamo gdje živiš, ne potpisuj". Naravno da taj transparent može biti i izolirani incident, ali na društvenim mrežama također je vladao jako veliki pritisak Evertonovih navijača koji ne žele Beniteza na klupi.

Linker
08. svibanj 2024 15:04