GLYN KIRK Afp
PREGLEDAVAJU SE SNIMKE

Sramota u Engleskoj, Manchester City pokrenuo istragu zbog uvredljivih povika slavnom Britancu

Iz kluba obećali da će poduzeti najstrože mjere protiv svih za koje se utvrdi da su umiješani
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2023. 10:49

Manchester City je osudio uvredljive povike nakon smrti sir Bobbyja Charltona koji su se navodno čuli na Etihadu tijekom subotnje utakmice Premiershipa protiv Brightona.

Uoči susreta odana je počast bivšem velikanu Manchester Uniteda i Engleske, čija je smrt u 86. godini objavljena u subotu poslijepodne.

image

Sir Bobby Charlton i Wayne Rooney

OLI SCARFF Afp

Ključni član Gordog Albiona na Svjetskom prvenstvu 1966., kada su Englezi osvojili svoju jedinu mundijalsku titulu u povijesti, ostvario je i zapažene rezultate s Unitedom. Momčad s Old Trafforda prva je s Otoka koja je osvojila Kup prvaka (preteča Lige prvaka) 1968. godine.

City se ispričao Charltonovoj obitelji i Unitedu zbog skandiranja "malog broja pojedinaca" i obećao da će poduzeti najstrože mjere protiv svih za koje se utvrdi da su umiješani.

image

Sir Bobby Charlton

- Afp

Njihovo službeno priopćenje glasi:

- Manchester City FC iznimno je razočaran zbog izvješća o uvredljivom skandiranju malog broja pojedinaca na račun sir Bobbyja Charltona na subotnjoj utakmici Premiershipa protiv Brighton and Hove Albiona. Klub najoštrije osuđuje ove povike i bezrezervno se ispričava obitelji i prijateljima sir Bobbyja te svima u Manchester Unitedu. Na ovaj dan, kada je cijeli stadion odao počast našoj legendi Francisu Leeju (legenda Cityja, kasnije predsjednik i glavni dioničar, preminuo ranije ovoga mjeseca, op. a.), navijači Manchester Cityja trebali bi razumjeti i cijeniti jednako kao i svi drugi potrebu za poštovanjem. Naši stručnjaci za sigurnost pregledavaju snimke CCTV-a u dvoranama. Zahvalni smo onima koji su se već javili i prijavili ovaj slučaj.

image

In memoriam Francis Lee

OLI SCARFF Afp

Potom su se oglasili i čelnici Engleske nogometne lige službenim priopćenjem:

- Svi u Premiershipu užasnuti smo što čujemo izvještaje o uvredljivom skandiranju sir Bobbyju Charltonu na subotnjoj utakmici na stadionu Etihad. Podržavamo Manchester City koji traži informacije o odgovornima.

Linker
04. ožujak 2024 16:10