DAVID KLEIN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA David Klein/imago Sportfotodienst/profimedia
VELIKI TALENT

U Arsenalu je ispisana povijest, pao je milijunski posao kakav se na Emiratesu ne pamti: ‘Ponosni smo na njega‘

Za njegov potpis su se borili brojni velikani, ali je Nwaneri odlučio ostati na Emiratesu
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2024. 15:03

Arsenal igra jednu od najboljih sezona u nedavnoj povijesti. Uz borbu za titulu s Manchester Cityjem i Liverpoolom, Topnici su dogurali i do četvrtfinala Lige prvaka gdje će se susresti s njemačkim gigantom Bayernom.

Sada su na Emiratesu osigurali potpis profesionalnog ugovora za najvećeg talenta svoje akademije. Riječ je o Ethanu Nwaneriju koji je u rujnu 2022. postao najmlađi igrač u povijesti Premier lige kada je s 15 godina i 181 danom debitirao protiv Brentforda.

Za njegov potpis su se borili brojni velikani, ali je Nwaneri odlučio ostati na Emiratesu. To je još jedan u nizu pokazatelja da se klub sa sjevera Londona podiže. O Nwaneriju se izjasnio i voditelj akademija te nekadašnji igrač Arsenala, Per Mertesacker.

- Veoma smo ponosni na Ethana i njegovo putovanje od akademije do debija za prvi tim Arsenala. Ethanovo putovanje se nastavlja i mi ćemo biti tu da ga guramo kako bi što više napredovao. Sretni smo što je potpisao profesionalni ugovor s nama, zaključio je Mertesacker.

Iako još uvijek nije otkrivena točna cifra, kako javljaju engleski mediji, Nwaneri je postao najplaćeniji maloljetnik u povijesti Arsenala. U velikoj borbi za mladićev potpis, Arsenal je uz obećanja vezana za teren, morao podebljati i financijske uvjete.

Linker
29. travanj 2024 18:59