OLI SCARFF Afp
KAKO DALJE?

Unitedu prijeti oduzimanje bodova, može ga spasiti - Liverpool! Evo opcija nakon drame na Old Traffordu

Budući da će se teško odrediti datum mogućeg odigravanja nove utakmice, klubove čeka - zeleni stol
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2021. 14:33

Trebali su u nedjelju poslijepodne na Old Traffordu jedan od brojnih derbija engleskog nogometa odigrati Manchester United i Liverpool. No, prodor navijača na "kazalište snova" odgodilo je utakmicu, kao i navijački neredi koji su se kasnije odvijali na potezu od stadiona do hotela Lowry gdje su bili smješteni igrači prije polaska na utakmicu.

Nisu se od hotela do stadiona mogli probiti autobusi, bilo je prerizično prometovati tom dionicom i unatoč velikom policijskom čišćenju koje je započelo odmah, čim su navijači nezadovoljni recentnim političkim potezima čelnika, američke obitelji Glazer, napustili Old Trafford.

Prosvjedovali su Unitedovi fanovi time što su Glazeri još uvijek u klubu, čak i nakon prvog vala protesta uslijed kojih je svih šest engleskih klubova involviranih u projekt Superlige, iz nje bilo prisiljeno istupiti. Tražio se, traži se i dalje, hitni odlazak Glazera, a dvjestotinjak navijača je, kako vele, stalo u zaštitu kluba "kojeg su im oteli".

image
OLI SCARFF Afp

Mančesterska i engleska policija krenula je procesuiranjem svakog od dvjestotinjak pojedinaca koji su u nedjelju probili ogradu Old Trafforda i paradirali na stadionu na kojem se nogomet nije igrao. A kad će se igrati? Iz vrha Premierlige najavili su da će se s terminom obratiti uskoro, ali...

Manchester United sudjeluje u polufinalu, vrlo vjerojatno će i u finale Europske lige. Protiv Rome uzvratnu utakmicu igra ovoga četvrtka, a finale je zakazano za srijedu, 26. svibnja. To znači da nema više slobodnih termina u tjednu, do zadnjeg premierligaškog kola 23. svibnja. Pretposljednje kolo igra se 18. i 19, svibnja...

image
OLI SCARFF Afp

Uglavnom vremena je malo, a gdje će se ugurati odgođeni derbi, zasad je teško pretpostaviti. Nije nemoguće niti to da se cijeli proces okonča za zelenim stolom. Pravila Premierlige jasno nalažu da utakmica može biti odgođena ako su se klubovi zbog više sile ili nekog incidenta dogovorili da se ne igra, ali Engleski nogometni savez tu je dosta oštriji. Ovakve stvari iz FA-ja bi kaznili oduzimanjem jednog ili tri boda klubu čiji su navijači počinili štetu, odnosno uzrokovali neodigravanje utakmice. To znači da bi United mogao dobiti koji "minus-bod".

Liverpool bi dakle, ako i formalno potvrdi dogovor s Manchesterom, mogao spasiti United od oduzimanja bodova.

Linker
18. travanj 2024 17:16