Reuters / Carl Recine / REUTERS
PAKLENI NOGOMETAŠ

VELIKA ZVIJEZDA I NADA OLD TRAFFORDA Mladi napadač još jednom oduševio navijače, ali, može li postati nova ikona Crvenih vragova?

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 06. svibanj 2017. 18:57

Napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford je oduševio majstorskim pogotkom protiv Celte u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige i ponovno se izborio za glavnu ulogu u otočkim medijima. No, hvalospjeva na računa iznimno nadarenog 19-godišnjaka ne štedi ni menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho. Trenerove pohvale dobro će mu sjesti, a sve se češće postavlja pitanje može li postati i novom ikonom slavnog kluba.


marcus rashford Goal [1-0] Manchester United F... by mickeyHD

Dobrim igrama se predstavio još prošle szone, ovo je samo nastavak i potvrda neupitnog talenta te nema sumnje kako je na pravi način iskoristio izostanke glavnih igrača poput Zlatana Ibrahimovića. Rashford je bio jedan od najraspoloženijih u redovima engleske momčadi u polufinalnoj utakmici Europske lige, a pogodak iz slobodnog udarca u 67. minuti teško da je mogao biti ljepši - iz prilično nepovoljnog položaja poslao je loptu u golmanov kut za 1:0 pobjedu u Vigu kojom su jednom nogom zakoračili u veliko finale, inače na rasporedu 24. svibnja u glavnom švedskom gradu Stockholmu. No, majstorija iz Viga nije došla slučajno.

‘Sve će nas spasiti’

- On ostaje pola sata nakon svakog treninga i vježba izvođenje slobodnih udaraca s pomoćnim trenerima. Radi, radi i radi. Takav je Marcus, uživa raditi i jako je zreo - otkrio je Mourinho poslije ogleda.

Osim toga, Rashford se prije same utakmice morao součiti s jednim problemom, zbog kojeg bi neki i digli ruke od napornih 90 minuta.

- Mučila ga je ozljeda, to je bio mali problem. Ali, ipak je zaigrao, a izvadio sam ga u 80. minuti da dobijemo na svježini s Martialom, koji je jako brz i mogao je koristiti prostore iza protivničke obrane - objasnio je portugalski stručnjak.

Britain Football Soccer - Manchester United v Swansea City - Premier League - Old Trafford - 30/4/17 Manchester United manager Jose Mourinho speaks with Marcus Rashford after the game Reuters / Andrew Yates Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / Andrew Yates Livepic

Rahsford je zabijao Sunderlandu i Chelseaju u prvenstvu, Anderlechtu u četvrtfinalu Europske lige, pa je pogotkom od prekjučer samo okrunio kolekciju golova iz proteklih nekoliko tjedana, koji su stigli kao naručeni s obzirom da je najbolji strijelac momčadi Zlatan Ibrahimović ozlijeđen, što je izazvalo nemire na Old Traffordu.

‘Rashfordova raketa’, ‘Rashford uništio Celtine snove’, ‘Marcus Rashford će nas sve spasiti’ - neki su od naslova u engleskim medijima, a neki pogodak Celti uspoređuju s pojedinim pogocima legendarnog Davida Beckhama, ikone kluba i cijelog engleskog nogometa. Zaista, pogodak neodoljivo podsjeća ne neke od Beckhamovih, a vidjet ćemo može li mladi nogometaš dostići i razinu vrhunskih igara kakvu je imao negdašnji kapetan Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske.

Nasljednik velikana

Naravno, ne igraju na istoj poziciji, Rashford je napadač, za razliku od Beckhama koji je bio veznjak, ali zato se možemo prisjetiti Dwighta Yorkea, Andyja Colea, kao i Teddyja Sheringhama ili Olea-Gunnara Solskjaera, sve odreda napadača koji su godinama proslavljali Manchester United i uzdignuli ga na razinu ponajboljeg europskog kluba, barem ako govorimo o slavnoj eri Alexa Fergusona.

Sve predispozicije su tu, mediji ga prepoznaju kao igrača s osjećajem za prostor, brzina nije sporna, kao niti tehničke sposobnosti među kojima se skrivaju projektili u nogama, uvijek spremni na paljenje, baš kao protiv Celte. Puno je posla još, dakako, pred 19-godišnjakom, ali 24 pogotka u otprilike godinu i pol dana svakako puno obećavaju i nagovještavaju blistavu budućnost u dresu Crvenih vragova.

Linker
29. travanj 2024 21:44