Kyle Walker sa suigračima

 Anp/DDP Usa/Profimedia
JOŠ TRI GODINE

Veliki preokret u Cityju: kapetan pregovarao s Bayernom, Pep ga uvjerio da potpiše novi ugovor

"Bio bi velik problem da smo izgubili Silvu i Walkera", objasnio je Guardiola
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. rujan 2023. 13:05

Iako ga je Bayern ljetos želio dovesti u svoje redove, Kyle Walker je na kraju ipak ostao u Manchester Cityju, u kojem je jedan od kapetana momčadi. Ovaj 33-godišnji defenzivac koji može pokriti pozicije stopera i desnog beka s Građanima je potpisao novi ugovor do 2026. godine.

- Nismo mogli zadržati Gündogana, a Mahreza smo izgubili kad to nismo očekivali. Stoga bi bio velik problem da smo izgubili Silvu i Walkera - objasnio je Cityjev menadžer Pep Guardiola.

Iskustvo je zapravo nemoguće nadoknaditi.

- Nije to samo pitanje zamjene kvalitete, jer možete pronaći igrače sličnih vještina, već je tu i nešto u svlačionici što je tako teško nadomjestiti. Ovu momci imaju iskustvo iz važnih trenutaka, iz važnih utakmica. Znaš kako će reagirati u lošim trenucima kako bi napravili korak naprijed. Bio bi to velik gubitak, i zato smo se mi kao klub borili da ih zadržimo - rekao je Guardiola.

City danas gostuje kod West Hama bez ozlijeđenih Matea Kovačića, Johna Stonesa i Jacka Grealisha. Izvjesno je da će od prve minute krenuti Phil Foden, za kojeg je engleski izbornik Gareth Southgate ustvrdio kako ne može igrati u sredini.

- Imam sjajan odnos s Garethom. Mogu se složiti s njim da je drugačije kad igraš na boku, ali on zna da ja znam da Phil može igrati u svim ulogama. Može pokriti svih pet pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi - zaključio je Cityjev strateg.

Linker
30. travanj 2024 18:17