BEN STANSALL Afp
VRIJEDNA TRI BODA

VIDEO: Arsenal slavio u dramatičnom derbiju, Arteta ostvario pothvat koji nije uspio ni legendarnom Wengeru

Utakmicu je obilježio i veliki kiks vratara Topnika
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2024. 17:20

Sjajnu utakmicu odigrali su Tottenham i Arsenal u nedjeljnom susretu 35. kola Premier lige. Topnici su na gostovanju kod najvećih rivala slavili rezultatom 2:3 i tako održali priključak s Manchester Cityjem u borbi za naslov.

Gosti su terenom zagospodarili od samog početka. U 15. minuti utakmice Arsenal je došao u vodstvo nakon autogola Pierra-Emilea Højbjerga, a već nakon pola sata igre prednost je bila udvostručena preko Bukaya Sake. Do kraja poluvremena u strijelce se upisao i Kai Havertz, pa se tako činilo da će Arsenal mirno otploviti do nove pobjede.

image
BEN STANSALL Afp

Pogotke Arsenala pogledajte OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Nastavak susreta ponudio je sličnu situaciju na terenu, sve do 64. minute utakmice, kada je utakmicu "zapalio" vratar Arsenala David Raya. Nespretno je reagirao u izgradnji napada i loptu poklonio Christianu Romeru, koji je mirno zabio za smanjenje vodstva. Do aktivnog rezultata Tottenham je došao u 87. minuti, tada je Heung-Min Son iskoristio kazneni udarac i doveo utakmicu u neizvjesnu završnicu. Pokušaji Tottenhama u sudačkoj nadoknadi nisu urodili plodom, pa je tako Arsenal osigurao sva tri boda...

Pogotke Tottenhama pogledajte OVDJE i OVDJE.

image
ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia

Ovom pobjedom Arsenal Mikela Artete ostvario je pothvat koji nije uspio niti legendarnom Arsenu Wengeru. Topnici su tijumfom nad Spursima dobili dvije uzastopne utakmice na gostovanju kod Tottenhama - uspjeh koji nisu ostvarili već 36 godina.

Linker
28. travanj 2024 17:23