Joško Gvardiol i Leon Bailey

 ADRIAN DENNIS Afp
UNITED SRUŠIO CHELSEA

VIDEO: Pogledajte novi šok za City, jedan igrač prevario Gvardiola i cijelu obranu engleskog prvaka

Guardiola i društvo pali bez postignutog gola, Liverpool puše za vrat Arsenalu, golijada Fulhama
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 06. prosinac 2023. 23:27

Nakon šest utakmica 15. kola engleske Premier lige, Arsenal je u konačnici imao razloga za zadovoljstvo iako nije nastupio, što se u prvom redu odnosi na novi poraz kojeg je doživio Manchester City na gostovanju kod Aston Ville. Nakon sretne pobjede na gostovanju kod Lutona 4:3, Topnici će i sljedeće kolo u elitnom razredu engleskog nogometa dočekati na prvom mjuestu. Arsenal je sakupio 36 bodova na svom kontu, dva više od drugoplasiranog Liverpoola, koji je i dalje prvi pratitelj londonske družine, dok je Manchester City nakon poraza u Birminghamu pao na četvrto mjesto uz šest bodova minusa u odnosu na Arsenal.

Redsi su na gostovanju kod fenjeraša Sheffield Uniteda slavili pobjedu 2:0 bez neke spektakularne igre. Mogli su domaćini iz grada čelika čak i šokirati papirnatog favorita u prvom poluvremenu, ali su na odmor Salah i društvo otišli s pogotkom prednosti na svom kontu nakon pogotka Van Dijka u 27. minuti. Nizozemac je prije teške ozljede figurirao kao najbolji svjetski stoper, a sada se nakon krize i oporavka Van Dijk polako vraća na stare i uobičajene postavke.

image

Strijelci Dominik Szoboszlai i Virgil van Dijk

DARREN STAPLES Afp

Szoboszalai je u sudačkoj nadoknadi potvrdio pobjedu Liverpoola i samo jedan poraz momčadi Jurgena Kloppa u dosadašnjem dijelu prvenstvene utrke. Zbog kazne Evertonu od minus 10 bodova, Sheffield United i dalje ima izgleda za ostanak, ali izgledi su iz kola u kolo sve manji.

Manchester City je na gostovanju kod Aston Ville poražen 0:1 i već četiri susreta ne zna za pobjedu.

Momčad iz Birminghama najveća je mušterija Građana od kada dominiraju Premier ligom, ali sinoć nije bilo kao ranije. Aston Villa je bila idealan suparnik za proslavu naslova prvaka za Manchester City i kada momčad menadžera Pepa Guardiole ima dva gola minusa kao u posljednjem kolu prošlog prvenstva, no sinoć je Aston Villa dočekala svojih pet minuta i nokautirala prvaka za proboj na treće mjesto na kojem Villa nije bila "stoljećima".

BAILEYEV GOL MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Bailey je poentirao u 74. minuti nakon što se poslije udarca Jamajčanina s vrha šesnaesterca odbila od Rubena Diasa i završila u mreži, dok se kod gola domaćina svojim reakcijama nije proslavio niti Joško Gvardiol, koji je na poziciji lijevog braniča odigrao za goste svih 90 minuta, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 68. minuti. Prva pobjeda za Aston Vilu nad Manchester Cityjem nakon 10 godina.

Manchester United je na Old Traffordu dobio Chelsea 2:1 na krilima McTominayja. Škotski veznjak jedan je od najzaslužnijih što se Škotska plasirala na Europsko prvenstvo, a i na klupskom planu McTominay uz dva pogotka srušio londonski sastav za kojeg je poentirao Palmer, a jedanaesterac za Manchester United u 9. minuti nije realizirao Bruno Fernandes.

U četvrtak će još igrati Everton - Newcastle i Tottenham - West Ham.

Linker
23. travanj 2024 00:09