Chelsea
 Shaun Botterill/Getty Images / Getty Images
PREMIERSHIP

VIDEO: VELIKO IZNENAĐENJE NA STAMFORD BRIDGEU! BOURNEMOUTH ŠOKIRAO HAZARDA I DRUŠTVO I TO NA KAKAKV NAČIN Novo pojačanje Evertona srušilo Leicester

Piše: HinaObjavljeno: 01. veljača 2018. 00:02

Završila je prvenstvena serija bez poraza za Chelsea. Bournemouth je stigao na Stamford Bridge, pokazao je zube i hrabrost, a za nagradu je odnio tri boda. I to na vrlo impersivan način, na semaforu Stamforda nakon 90 minuta stajalo je 0:3. Conte je bio lišen usluga Luiza, Williana i Morate, a posebno je nedostajao potonji jer je Talijan krenuo bez pravog napadača.

Naime, Batshuayi je novi član Borussije Dortmund, a Olivier Giroud tek je jučer potpisao za Bluese. Stvaralo je to dosta problema Chelseaju, Hazard je imao ulogu lažne devetke, i posljedično takovoj situaciji nedostajalo je dubine. Mučio se Chelsea, a prvu pravu priliku stvorio je iz kornera, kada je glavom tukao Gary Cahill, no bio je zamalo neprecizan. U smiraj prvog poluvremena u dobroj se šansi našao Marcos Alonso, ali niti on nije našao put do mreže gostiju.

Doimalo se kao da će u nastavku susreta Chelsea pojačati ritam, ali u 51. minuti uslijedio je hladan tuš obzirom da je Callum Wilson zatresao mrežu Courtouisa. Trinaest minuta kasnije Bournemouth je skroz bacio u očaj domaće navijače, ovog puta je strijelac bio Stanislas, dok se Wilson sada našao u ulozi asistenta. Konačni rezultat postavio je Ake u 67. minuti za potpuni potop Londončana i tužnu, ali bijesnu facu Antonija Contea.

Everton je napokon stigao do pobjede, slavile su Karamele protiv Leicestera sa 2:1, a junak utakmice bio je Theo Walcott koji na Goodison Parku izgleda preporođeno. Valjda mu je samo trebao kontinuitet utakmica i povjerenje, koje dojam je u posljednje vrijeme kod Arsenea Wengera nije imao. Lisice su krenule bez Riyada Mahreza, za kojeg se nije znalo hoće li ostati ili će ipak napustiti klub u kojem se afirmirao.

U 25. minuti Everton je stigao do vodstva kada je Walcott zabio na asistenciju Islanđanina Sigurdssona. Nedugo kasnije, opet je u naslovnoj ulozi bio Theo, ovog je puta poentirao na dodavanje Keane. Nadu u pozitivan rezultat dao je Jamie Vardy, koji je bio siguran s bijele točke, ali bilo je prekasno. Nikola Vlašić nije konkurirao za susret.

City je bez većih problema svladao WBA i otišao na 15 bodova prednosti. Zabijali Fernandinho De Bruyne i Aguero, a treba kazati da je za goste debitirao Daniel Sturridge.

Vrijedi još spomenuti da su Newacstle i Burnley podijelili bodove baš kao i Stoke i Watford, odnosno Southampton te Brighton.

Milan i Lazio bez pobjednika u polufinalu Kupa

U prvom susretu polufinala talijanskog nogometnog Kupa Milan i Lazio su na San Siru odigrali bez pogodaka.Uzvratni susret je 28. veljače na Olimpicu.

Bila je to skromna nogometna predstava bez previše prilika, a najbolju je imao Milan u 75. minuti, no Hakan Calhanoglu je sa sedam-osam metara prebacio prazna vrata suparničkog gola.

Za Milan je do 83. minute igrao hrvatski napadač Nikola Kalinić. Kod gostiju Ivan Vargić je sjedio na klupi.

U drugom polufinalnom paru nogometaši Juventusa su u utorak kao gosti u Bergamu svladali Atalantu sa 1-0. Strijelac jedinog gola bio je Gonzalo Higuain već u 3. minuti. Hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić igrao je čitavu utakmicu za Juventus.

Finale će se igrati u Rimu 9. svibnja.

Rezultati by SofaScore

Linker
28. travanj 2024 12:03