Ferran Torres

 ADRIAN DENNIS Afp
TORRES JE TU, ALI...

A sad kreće muka! Da bi registrirala novo pojačanje, Barcelona mora odmah prodati pet igrača

Barcelona mora uvjeriti La Ligu da je unutar dozvoljenih granica svojeg budžeta.
Piše: Petar Zobec/JLObjavljeno: 28. prosinac 2021. 16:49

Potvrda transfera Ferrana Torresa iz Manchester Cityja u Barcelonu dobila je službeni predznak tek danas, iako je sve već od ranije dogovoreno između klubova. Transfer je procijenjen na 55 milijuna eura plus dodatnih deset mogućih bonusa, ali da španjolski veznjak i službeno preko glave navuče dres katalonskog diva, u Barceloni će morati napraviti određene korake i prilagodbe. Riječ je, naravno, o financijama jer se u Barceloni posljednjih godina jedino o tome priča. Čelnici kluba tek moraju uvjeriti La Ligu da su unutar dozvoljenih granica svojeg budžeta, a dolazak Xavija, te produženje suradnje s Ansu Fatijem i Pedrijem rastegnulo je salary cap do maksimuma.

Zato se klub prije registracije Torresa mora riješiti nekolicine igrača, a prema pisanju španjolskog AS-a riječ je o petorici otpisanih. Sergiño Dest, Yusuf Demir, Luuk De Jong, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti su igrači na koje klub više ne računa i koji su slobodni potražiti novu sredinu. A najviše će financija osloboditi dvojica potonjih budući da i Coutinho i Umtiti imaju ogromne plaće. No bit će ih dosta teško prodati, odnosno Barcelona će ih morati ustupiti ispod cijene budući da su i jedan i drugi ozljedama i blijedim partijama srozali cijenu zadnjih godina. Osim toga, na razmatranju je i ugovor Ousmanea Dembelea čije igre nikoga ne oduševljavaju, ali Francuz navodno uživa veliko Xavijevo povjerenje.

Uspije li Barcelona tijekom zime u svom naumu onda La Liga neće raditi probleme oko Torresove registracije i Španjolac će upisati debi već na proljeće.

Linker
04. svibanj 2024 11:44