PABLO MORANO/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA
‘HARAKIRI‘ NA BERNABEUU

‘Ancelotti je poludio, uništio je Modrića!‘ Pljušte kritike, a evo i kako je Talijan objasnio odluku o Luki

‘Bili smo neprepoznatljivi, sve je pošlo po zlu. Ovo je bila moja pogreška‘, priznao je trener Reala
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2022. 06:53

Ancelottijev 'harakiri', osvanulo je u ponedjeljak na naslovnici španjolskog Asa. Tekst kojeg potpisuje Carlos Forjanes osvrnuo se na potpuno promašenu taktiku talijanskog stručnjaka koja je rezultirala debaklom Real Madrida i teškim porazom od Barcelone na svom Santiago Bernabeuu (0:4).

"Njegov plan s Modrićem u napadu, prelazak na obranu s tri igrača... Taktički je to nered koji je teško objasniti", analiza je uglednog španjolskog medija.

Ancelotti je otvorio El Clasico s Modrićem na poziciji lažne devetke. Bilo je to rješenje kojem se Talijan okrenuo zbog izostanka Karima Benzeme. Rješenje koje je, kako će se kasnije pokazati, bilo potpuni promašaj. Luka nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji i po Sofa Scoreu bio je najslabije ocijenjeni igrač Reala.

image

Luka Modirć protiv Barcelone (Sofa Score)

SOFA SCORE

"Tražili smo veću kontrolu lopte, pritiskali visoko, ali nakon prvog pogotka, plan nije upalio i uzdrmali su nas. Pristup nije bio dobar. Barca je igrala bolje i zaslužila je ovu pobjedu. No, nećemo potonuti zbog ovog poraza. Okrećemo glavu prema naprijed, između ostalog, imamo i devet bodova prednosti nad drugoplasiranom momčadi (Sevilla, op.a.)", komentirao je Carlo Ancelotti nakon utakmice odluku koja se odnosila na Modrićevu poziciju pa priznao:

"Bili smo neprepoznatljivi, sve je pošlo po zlu. Rekao sam igračima da je ovo moja pogreška. Pogriješio sam u pristupu. Može se dogoditi jednom, a dvaput obično nisam u krivu", zaključio je.

image

Carlo Ancelotti

PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Španjolski novinari nisu imali milosti, Ancelottijevu odluku žestoko su popljuvali.

"Otišao je predaleko. Zbog izostanka Karima Benzeme uništio je drugu figuru momčadi, a to je Modrić. Čini mi se kao dobar trener i razuman tip, ali danas je poludio. Ovime je zaustavio onaj magični učinak izazvan preokretom protiv PSG-a", riječi su Alfreda Relaña iz Asa, a njegov kolega Tomás Roncero nadovezao se s:

"Ovo je bilo nedopustivo poniženje. Loša noć za Ancelottija i većinu njegovih ljudi. Spašen je samo ponos Courtoisa, Modrića, Valverdea i Camavinge. Ne trgnu li se, čak je i naslov prvaka u opasnosti."

>>> GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Linker
19. svibanj 2024 22:15