Carlo Ancelotti

 GLYN KIRK Afp
ZVJEZDANO POJAČANJE

Ancelotti otkrio kako misli koristiti Mbappéa: ‘Gdje je lani igrao Vinicius? A gdje Bellingham?‘

‘Želim svojim igračima dati slobodu. Moraju moći kontrolirati situaciju na utakmici‘
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2024. 19:40

Carlo Ancelotti ovog je ljeta dobio veliko pojačanje. U Real Madrid je stigao Kylian Mbappé pa sada talijanski stručnjak ima slatke brige oko sastava. U podcastu The Obi One Podcast kojeg vodi John Obi Mikel Ancelotti je otkrio gdje vidi Mbappéa.

- Vidim ga u napadu koji će biti dosta širok. Mislim da je ključno za dobar napad da imamo mobilnost - rekao je Ancelotti koji ne vidi problem u uklapanju takve megazvijezde u ekipu:

- Uklapanje Mbappéa u ekipu neće biti problem. Važno je ono što je on rekao, a to je da će se prilagoditi momčadi. Ključno je da svaki igrač svoj talent i kvalitetu podredi ekipi.

Talijan je otkrio i što je rekao Mbappéu kada je stigao u klub.

- Rekao sam mu samo dvije stvari. Srdačno sam ga pozdravio i rekao mu da ode odmarati. Da ode na godišnji odmor.

Ancelotti je poznat po svojim fluidnim sustavima koji dopuštaju napadačima puno slobode.

- Da vas sad pitam gdje je Vinicius igrao prošle sezone, teško je to reći. Nije igrao kao lijevo krilo. Nekada je igrao lijevo, nekada u sredini. Bellingham je nekad igrao lijevo, nekada u sredini, a nekada i desno. Rodrygo je počeo većinu utakmica desno, ali nekada bi ga tijekom utakmice vidio na lijevoj strani, haha. Jako je važno imati tu mobilnost - rekao je Ancelotti pa dodao:

- Želim svojim igračima dati slobodu. Moraju moći kontrolirati situaciju na utakmici. Igrali smo protiv Cityja s Rodrygom i Viniciusom lijevo jer smo mislili da možemo iskoristiti taj dio terena - zaključio je Ancelotti.

Linker
05. rujan 2024 23:20