FRANCK FIFE Afp
TUŽNA PRIČA BRANIČA

Ancelotti poručio igraču Reala da ga ne treba i da može otići iz kluba. On inzistira na ostanku

Premda momčad proživljava pravu krizu s ozljedama, talijanski trener ne vidi ga u svojim planovima
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2024. 09:10

Sjećate li se Jesúsa Valleja, stopera koji je prije devet godina stigao na Santiago Bernabeu s etiketom velike nade Reala? Vallejo je i dalje u Madridu, ali kao da nije. Jer klub ga je već ljetos obavijestio da nije u njihovim planovima i da mu ne gine još jedna posudba.

Naime, njegov ugovor istječe 2025. pa je to rješenje koje bi svima najbolje odgovaralo. Vallejo je ipak inzistirao da ostane premda je jasno da zbog žestoke konkurencije neće imati previše šanse za neku pristojnu minutažu. On je trenutno na Bernabeuu samo gledatelj, piše As.

A momčad Carla Ancelottija zapravo proživljava pravu krizu s ozljedama. S Alabom izvan pogona i Militaom koji šepa (ima dvije ozljede, desno bedro početkom rujna i lijevi kvadriceps u listopadu), situacija je sa središnjim braničima alarmantna. ‘Još jedno pojačanje ne bi škodilo‘, vjerojatno si misli talijanski strateg. I postoji jedan, ali ga Ancelotti ne želi. Vallejo trenira u Valdebebasu s "apsolutnim profesionalizmom" i dostupan je. No, njegov je učinak - prema Ancelottijevu mišljenju - toliko nizak da ga se ne može koristiti. On jednostavno nije na razini koju traži Real Madrid.

image

Jesus Vallejo

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Vallejo je, da je u planovima Reala, imao priliku startati u barem tri utakmice. Ancelotti nije imao Militaa ili Rüdigera protiv Stuttgarta, Espanyola i Villarreala. Kada je Éder Militao trpio bolove, Carvajal je zauzeo poziciju kao središnji branič. Četiri dana kasnije, protiv Espanyola, Tchouaméni je uskočio kao rješenje. U ostalih devet utakmica igrali su Militao i Rüdiger, ali nedostajao im je još jedan središnji branič. A Vallejo nije dobio priliku.

Službeni susret nije igrao od 3. siječnja protiv Cádiza. I ne samo to: prošle je sezone odigrao tek 10 % utakmica. Posudba u Granadu bila je kolosalan neuspjeh. Odigrao je 90 minuta ​​prvog kola La Lige i od tada još samo dvije utakmice... Ulazio je u drugom poluvremenu. Ukupno 108 minuta u cijeloj sezoni. Navodili su se razni problemi, od ozljeda s mišićima do privatnih poteškoća, a potom se ljetos vratio u Valdebebas i izjavio da želi ostati. Diskretno mu je sugerirano da ode.

Vallejo trenira, putuje s prvom momčadi, ali nema prilike za minutažu. Ancelotti smatra da su, ako mu treba hitno rješenje, Tchouaméni ili Carvajal uvjerljiviji kao središnji bekovi od njega. To je stvarnost, nemilosrdna stvarnost. 27-godišnji Aragonac proživljava svoju posljednju godinu ugovora, do lipnja.

Linker
17. listopad 2024 12:03