Carlo Ancelotti

 THOMAS COEX Afp
JUBILEJ ZA TALIJANA

Ancelotti večeras 300. put sjedi na klupi Real Madrida: ‘Ne vidim svoj rok trajanja‘

Real je u La Ligi neporažen 38 utakmica, posljednji ga je prije godinu dana srušio Atletico
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. rujan 2024. 19:23

Real Madrid večeras dočekuje Alaves u utakmici 7. kola španjolske La Lige, a njegovom treneru Carlu Ancelottiju bit će to 300. susret na klupi Kraljevskoga kluba.

- Imao sam dovoljno sreće da vodim velike klubove, a ovo će biti moja 300. utakmica u najboljem klubu na svijetu. Biti na ovoj klupi je nešto posebno, a učiniti to 300 puta nije čudo, ali je blizu toga - rekao je Ancelotti.

Prvi mandat u Realu odradio je 65-godišnji Talijan od 2013. do 2015. godine, da bi se vratio 2021. S Los Blancosima je osvojio tri Lige prvaka, tri UEFA Superskupa, dva Svjetska klupska prvenstva, dva naslova prvaka Španjolske, dva Kupa kralja i dva španjolska Superkupa.

Real je u La Ligi neporažen 38 utakmica, posljednji ga je prije godinu dana srušio gradski rival Atletico Madrid.

Iako mu je 65 godina, Ancelotti i dalje namjerava raditi, mirovina mu zasad nije u planu.

- Ne razmišljam o svojoj budućnosti, volim ovaj posao! Naravno, ne možete uspoređivati moj umor s umorom igrača. Postoje pritisak i odgovornosti, ali ja to volim. U ovom trenutku ne vidim svoj rok trajanja, stoga bih volio ostati ovdje još puno godina - poručio je Ancelotti čija momčad lovi rekord Barcelone koja je između travnja 2017. i svibnja 2018. upisala 43 utakmice bez poraza u španjolskom prvenstvu.

Linker
24. rujan 2024 20:21