Antoine Griezmann
 JOSE JORDAN Afp
ZABIO I RAKITIĆ

Atletico Madrid kiksao, Barcelona slomila Dinamove ‘krvnike‘: ‘Ovo je veliki korak prema naslovu prvaka!‘

Sevilla je pobijedila Granadu sa 2-0, a prvi gol na utakmici postigao je Ivan Rakitić
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. travanj 2021. 21:09

​Uzbudljiva je bila nedjelja u španjolskoj La Ligi. Barcelona je obavila očekivano protiv Villarreala, a onda je zajedno s ostalim kandidatima za naslov dočekala kiks vodećeg Atletico Madrida. Posrnuli su Colchonerosi u Baskiji, Athletic Bilbao im je nanio četvrti ovosezonski poraz i tako u potpunosti otvorio borbu za titulu.

Atletico je i dalje u vodstvu sa 73 boda, no Real i Barcelona su se približili na samo dva boda zaostatka, a Sevilla na tri. Dakako, katalonska momčad ima i utakmicu manje u odnosu na ostala tri kluba, u četvrtak dočekuje Granadu, a Atletico još mora na Camp Nou. Čeka nas izuzetno zanimljiva utrka za naslovom kakva se na Pirenejima doista rijetko viđa.

Simeoneova momčad loše je otvorila gostovanje na San Mamesu, domaći su poveli već u 8. minuti pogotkom Berenguera. U izjednačenom prvom poluvremenu mreže se više nisu tresle, da bi u nastavku Atletico preuzeo inicijativu i dugo lomio otpor domaćina, sve do 77. minute. Carrasco je ubacio iz kuta, a stoper Savić je glavom matirao Simona.

Na isti način uzvratili su Baski, asistirao je Ibai, a glavom je za konačnih 2:1. zabio stoper Inigo Martinez, kojem je to kao i Saviću bio prvi gol u sezoni. Hrvatski reprezentativci Ivo Grbić i Šime Vrsaljko nisu ulazili u igru za goste iz Madrida.

Barcelona je slavila na gostovanju kod Villarreala, a junak je s dva gola bio Antoine Griezmann.

- Favorit je uvijek onaj tko ima prednost. Atletico igra izvanrednu sezonu, a mi dajemo najbolje od sebe kako bismo postali prvaci. Sve je u našim rukama, samo trebamo pobijediti u svim utakmicama do kraja. Borit ćemo se, konkurencija je jaka, svi žele biti prvaci. Neće biti lako – izjavio je francuski napadač koji je postigao svoj 10. i 11. pogodak u La Ligi ove sezone.

Villarreal je poveo u 26. minuti. Torres je dubinskom loptom pronašao Chukwuezea koji je pobjegao pratnji, zaobišao Ter Stegena i pogodio praznu mrežu. Ipak, Barca je na odmor otišla s minimalnom prednošću i to zahvaljujući dvostrukom strijelcu Griezmannu koji je pogađao u 28. i 35. minuti. Prvo mu je dugom loptom asistirao branič Mingueza, a potom je Francuz iskoristio veliku pogrešku domaćeg stopera Foytha koji mu je servirao idealnu loptu za drugi gol. U prvom dijelu nekoliko puta odlično je reagirao domaći vratar Asenjo.

Posao Barcelone u nastavku olakšalo je isključenje Trigueros koji je neoprezno đonom startao na Messija. Gosti su nakon toga kontrolirali zbivanja na terenu, a mogli su poentirati još koji put da su Ilaix i De Jong bili precizniji.

- Ovo je veliki korak prema naslovu. Kad loviš zaostatak, moraš ići utakmicu po utakmicu. Svaka pobjeda je korak naprijed, a svaka je utakmica teška. Dobro smo reagirali na primljeni pogodak, stvarali smo prilike. U završnici nam je nedostajalo svježine u napadu, ali smo se dobro branili – konstatirao je trener Barcelone Ronald Koeman.

A Real je u subotu propustio smanjiti zaostatak u utrci za naslov, izgubio je dva važna boda nakon domaćeg remija bez golova s ove sezone vrlo dobrim Betisom. Još jednu utakmicu na visokoj razini odigrao je Luka Modrić, Marca je primijetila kako je njegov povratak dočekan s olakšanjem te da je riječ o igraču ključnom za Blancose zbog njegove spektakularne forme.

'Ako Hrvat nema loptu, Real pati', napisala je Marca.

Međutim, iako je dao velik doprinos Realovoj dominaciji, nije Modrić taj koji će sam dobivati utakmice. Trener Zinedine Zidane odbio je potpisati poraz u utrci za titulom, a u utorak u Madridu očekuje prva utakmica polufinala Lige prvaka s Chelseajem.

Ivan Rakitić zabio za Sevillu

Sevilla je pobijedila Granadu sa 2-0, a prvi gol na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Ivan Rakitić. Bivši hrvatski reprezentativac zabio je za 1-0 iz kaznenog udarca u 16. minuti, a bio je to njegov treći gol ove sezone. Na 2-0 povisio je Lucas Ocampos u 53. minuti, a poraz Granade ublažio je Roberto Soldado iz jedanaesterca u 90. minuti.

Identičnim rezultatom Celta je pobijedila Osasunu u čijim je redovima Ante Budimir igrao do 74. minute. Celta je povela u 42. minuti golom Iaga Aspasa, na 2-0 je povisio Jeison Murillo u 65. minuti, a konačnih 2-1 je postavio Roberto Torres iz kaznenog udarca u 77. minuti.

Linker
23. travanj 2024 00:48