OLI SCARFF Afp
OBRAČUN SA SVIMA

Bale je ponovno neugodno iznenadio sve u Realu: Dok se on inati, drugi senator je ispisao povijest kluba

Španjolski mediji tvrde da je Bale ponovno razočaran, te da je i Ancelotti iznevjerio njegova očekivanja
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 03. svibanj 2022. 14:15

Prošla subota bila je veliki dan za madridski Real. Dok su iščekivali uzvrat s Manchester Cityjem u polufinalu Lige prvaka, Madriđani su u subotu poslijepodne protiv Espanyola potvrdili novi naslov prvaka Španjolske. Luki Modriću i društvu dovoljan je bio i bod na Santiago Bernabeu, ali Real je bio uvjerljiv i 4:0 pobjedom osigurao 35. domaću titulu u klupskoj povijesti. Pehar je već bio spreman i dodijeljen je Madriđanima odmah nakon utakmice. Poslije je momčad došla na madridski trg Cibeles i tamo s navijačima proslavila još jedan trofej.

Realov trener Carlo Ancelotti je u toj utakmici s Espanyolom ipak odmarao neke igrače, čuvao ih za City, a dan prije susreta ga je ponovno iznenadio Gareth Bale. Upravo je Velšanin, koji odavno s Realom ne živi u ljubavi i samo broji dane do isteka ugovora, trebao biti jedan od tih koji će protiv Espanyola dobiti minutažu i sudjelovati u potvrdi naslova. Međutim, iako nije bilo nikakvih naznaka da ima bilo kakvih problema s ozljedom, Bale je nakon treniga u petak poručio klupskim liječnicima da ga bole leđa i da ne može igrati protiv Espanyola. Iz vedra neba, dotad je normalno trenirao.

image
AFP

Nije prvi put, Bale je nešto slično napravio i uoči nedavnog El Clasica, također je iznenada prijavio bolove u leđima, drugi dan se nije pojavio na stadionu niti kao gledatelj, a to se ponovilo i ovom prilikom, bio je jedini Realov igrač koji se nije pojavio na proslavi titule. Španjolski mediji tvrde da je Bale ponovno razočaran odnosom prema njemu, da je i Ancelotti iznevjerio njegova očekivanja, jer mu nije davao previše minuta, iako je često pričao drugačije.

Dok se Gareth Bale inati, Brazilac Marcelo, koji je također ove sezone u drugom planu i na kraju sezone napušta Santiago Bernabeu, ispisao je povijest madridskog Reala. Marcelo je protiv Espanyola istrčao kao kapetan, čime su mu Ancelotti i klub iskazali veliku čast, baš je on podignuo pehar, a to mu je ujedno bio i 24. trofej u dresu Reala, čime je postao najtrofejniji igrač u povijesti Kraljevskog kluba. Do sada je Marcelo dijelio prvo mjesto te vječne liste s Gentom, obojica su imali po 23 trofeja, Sergio Ramos ih je skupio 22, a Karim Benzema je na 20. Marcelo je tako osvojio 24. 'kantu', a uzme li Real još jednu Ligu prvaka, oprostio bi se od Blancosa sa 25 trofeja od 2007. godine kad je iz Fluminensea za 6,5 milijuna eura stigao u Real Madrid(do sada je u dresu Reala upisao 545 utakmica, 38 golova i 103 asistencije).

Luka Modrić je, pak, osvojio svoj 19. trofej u Madridu, time je peti na ljestvici najtrofejnijih Realovih igrača.

Podsjetimo, u subotu je u nogometnu povijest ušao i Carlo Ancelotti kao prvi trener koji je osvajao naslove prvaka u svih pet najjačih europskih nogometnih liga. Milan, Chelsea, Paris SG i Bayern dosad je Ancelotti dovodio do trona, a sada je i osvajanje španjolskog naslova s Realom upisano u njegov CV.

Linker
26. travanj 2024 07:27