JOSEP LAGO Afp
OBJAVA S CAMP NOUA

Barcelona zabilježila dobit od 98 milijuna eura, za ovu sezonu predviđa puno veću cifru

Ranije ovog mjeseca, LaLiga je podigla Barcelonin limit potrošnje za 800 milijuna eura
Piše: HinaObjavljeno: 20. rujan 2022. 09:20

Katalonski gigant Barcelona je objavila da je zabilježila dobit od 98 milijuna eura za financijsku godinu 2021-22., a za ovu sezonu predviđa dobit od 274 milijuna eura.

Barcelona je druga na Forbesovoj listi najvrjednijih nogometnih momčadi s trenutnom vrijednošću od 5 milijardi dolara, iza rivala Real Madrida, koji je procijenjen na 5,1 milijardu dolara.

Klub je u ponedjeljak priopćio da je njihov Upravni odbor zaključio financijsku godinu s prometom od 1.017 milijardi eura i odobrio proračun operativnih prihoda od 1,255 milijardi eura za ovu sezonu.

Ranije ovog mjeseca, LaLiga je podigla Barcelonin limit potrošnje za 800 milijuna eura, izvodeći klub iz deficita potrošnje nakon što je katalonska strana prodala dijelove imovine kako bi popravila svoje financije. Kako bi nadoknadila gubitke i poštovala pravila financijskog fair playa LaLige, Barcelona je prodala 25 posto svojih domaćih televizijskih prava američkoj investicijskoj tvrtki Sixth Street na sljedećih 25 godina u dva posla vrijedna preko 500 milijuna eura. Klub je prikupio dodatnih 200 milijuna eura od prodaje ukupno 49 posto udjela u Barca Studios u dvije odvojene transakcije, dok je također potpisao dugoročni sponzorski ugovor sa streaming divom Spotifyem u ožujku.

To je Barceloni omogućilo da potroši više od 150 milijuna eura u tijeku sezone na Roberta Lewandowskog, Raphinhu i Julesa Koundea, dok su Andreas Christensen, Franck Kessie, Hector Bellerin i Marcos Alonso svi stigli u besplatnim transferima.

Linker
26. veljača 2024 11:00