Luka Modrić je analizirao svoje suigrače iz Reala

 AFP/AFP/PROFIMEDIA Afp/Afp/Profimedia
LUKA MODRIĆ ZA SN

‘Courtois je najbolji na svijetu, ali to mu neće pomoći u Kataru, a prijatelj će mi jako nedostajati...‘

Kapetan Vatrenih je iskreno rekao i što misli o Garethu Baleu koji je trn u oku navijačima u Madridu
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 02. srpanj 2022. 15:45

Luka Modrić se u velikom intervjuu za Sportske novosti dotaknuo i svojih suigrača u Real Madridu čiji dres nosi proteklih 10 godina. Hrvatski kapetan je jedna od najvažnijih karika madridskog sastava, a njegova riječ se itekako sluša.

Ne volite isticati pojedince, ali ipak se moraju naglasiti nova otkrića sezone. Vaša je riječ važna u Realu...

"Pa dobro, ponovit ću da je dolazak Alabe bio pun pogodak kluba. Znali smo da je vrhunski igrač, a ubrzo smo spoznali da je fantastična osoba. Uklopio se u Real kao da je deset godina s nama i mogu reći da je jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u nogometu. Odličan je bio i Camavinga, pogotovo u drugom dijelu sezonu, nakon što se priviknuo na Real. Ne trebamo zaboraviti da je došao s 18 godina u tako veliki klub, u novu državu i odnose…"

Rekli ste mi da je na treningu živa napast?

"Zvijer! U siječnju se jasno primjećivalo da je napravio iskorak. Snažan je, čvrst kao stijena, na treningu se malo tko voli s njim remplati u duelu."

Vinicius Junior i Rodrygo potvrdili su ispravnost Realovih velikih ulaganja u mlade igrače?

"Definitivno. Dva iznimna talenta. Vini je brz kao vjetar, prodoran, kao i Rodrygo. Donijeli su nam ogromnu dozu nove energije, to napuni cijelu momčad…"

Valverde je mlad, ali skoro pa veteranskog statusa?

"Moćan je, kada raširi krila teško ga je zaustaviti. Ono što volim naglasiti za sve te mlade dečke, kao i one koji su nedavno došli, to je njihov karakter. Odlični su kao osobe, ponizni, poštuju odnose i hijerarhiju, rade maksimalno i brzo su pohvatali konce Realovih zbilja. Zato i imamo takvu kemiju u grupi jer su se poklopile karakternosti starosjedilaca i mlađih…"

Thibaut Courtois je iskusan, ali ove sezone je impresionirao nogometni svijet. Golman čije su obrane kao pogoci za momčad?

"Kapa mu do poda. Imao je fenomenalnu sezonu i, po mojem sudu, potvrdio da je najbolji vratar na svijetu. No, to mu neće pomoći u Kataru kad budemo na suprotnim stranama, ha, ha…"

Ancelotti je uglavnom imao jasne odabire. Brojni su igrači bili fiksni kao alternativa. Nije to lako podnijeti?

"Ponovit ću svoj stav - to što smo odigrali briljantnu sezonu treba zahvaliti upravo toj homogenosti svlačionice. Nje ne bi bilo da su momci koji su bili na klupi iskazivali ikakvo nezadovoljstvo ili narušavali atmosferu. Bili su na visini očekivanja kada su igrali, bili su izvanredni u podršci momčadi s klupe. To se ne može odglumiti, nego je pokazatelj njihovog pozitivnog karaktera."

Odlaze važni suputnici vaše dekade u Realu. Prvi je legenda Reala, s 25 trofeja najuspješniji Marcelo?

"Ah, Marcelo, prijatelj za cijeli život! Teški su to trenuci kada se rastaješ s nekim s kojim si prošao deset godina ovako intenzivnog nogometnog života. On je u Realu bio petnaest godina, došao je kao tinejdžer, odlazi kao legenda. Zajedno smo se družili, djeca su nam odrastala skupa, stariji mu je sin, kažu u Realu, jako talentirani napadač. Jako će nedostajati, pogotovo njegova veselost, duh, spremnost na šalu i širenje pozitivne energije. Koliko mi je žao što ide, toliko sam sretan zbog njega kako se oprašta od Reala. Osvojili smo tri titule, imali proslave na Cibelesu i Bernabeuu, to je zasluženi okvir ispraćaja tako važnog igrača Realove povijesti."

Odlazili su i Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Rafa Varane, Keylor Navas. Nakon gotovo četrnaest zajedničkih godina, razdvajaju se vaši i Baleovi putevi?

"Sve velikani i likovi koji će biti uvijek dio (i) moje priče. Bale je jedan od dražih mi suigrača, uz četiri godine u Tottenhamu, devet u Realu, jako sam ga dobro upoznao. Odličan je momak i top igrač, te mu želim svu sreću u nastavku karijere."

Ugasila se Realova misija za španera Isca?

"Još jedan sjajan momak s kojim je bio gušt družiti se i igrati. Isco je baš to, španer, klasa igrač. Sretan je onaj koji će ga angažirati i želim mu da i on bude sretan kao protagonist", poručio je Modrić.

Linker
20. travanj 2024 16:11