Sergio Ramos sa suprugom Pilar Rubio i djecom na predstavljanju

 CRISTINA QUICLER Afp
18 GODINA POSLIJE

FOTO: Je li zakasnio? U 38. godini se vratio kući pa svima poručio: ‘Želim biti poput Ivana Rakitića‘

‘Za mene je ovo nezaboravan dan, san je ispunjen, vraćam se kući nakon 18 godina‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. rujan 2023. 22:52

Iako je u veteranskim godinama mogao zgrnuti milijune u Turskoj ili Saudijskoj Arabiji, Sergio Ramos u prvi je plan stavio emocije te se za znatno manje novca vratio u Sevillu.

Prije 18 godina započeo je njegov izuzetno uspješni profesionalni put na Ramon Sanchez-Pizjuanu, a u srijedu navečer je na tom kultnom stadionu predstavljen kao novi-stari igrač uspješnoga kluba iz Andaluzije.

Uz čelnike Seville, na konferenciji za novinare bilo je i nekoliko igrača, uključujući i hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića kojeg je legendarni španjolski stoper spomenuo u par navrata.

image
CRISTINA QUICLER Afp
image
CRISTINA QUICLER Afp
image
CRISTINA QUICLER Afp
image
CRISTINA QUICLER Afp

- Za mene je ovo nezaboravan dan, san je ispunjen, vraćam se kući nakon 18 godina. Želim iskoristiti ovu priliku da zahvalim predsjedniku, sportskom direktoru, potpredsjedniku, svima vama, navijačima na davanju prilike da se vratim kući. Svi ste mi omogućili da ovo ponovim. Mene pokreću emocije. Moram vjerovati u projekt. Zatvorio sam krug u Parizu i novi započinjem u Sevilli. Nadam se da ću biti kao Rakitić, koji se vratio i kao kapetan podigao trofej – rekao je Ramos.

image
CRISTINA QUICLER Afp
image
CRISTINA QUICLER Afp
image
CRISTINA QUICLER Afp

U Realu je osim obrambenih i kapetanskih imao i golgeterske zadatke. Zabio je 101 gol, asistirao za njih 40. Izvodio je i kaznene udarce, pa je jedno od pitanja glasilo bi li izveo jedanaesterac na Realovom stadionu Santiago Bernabeu.

- Morat ću o tome pričati s Ivanom (Rakitićem), da to dogovorimo. Ali, volim izazove. Uvijek želim postići pogodak.

A hoće li ga prihvatiti (svi) navijači, s obzirom na to da neki od njih nisu s oduševljenjem dočekali Ramosov povratak?

- Otkako sam stigao, primijetio sam veliku naklonost navijača i želim im se na tome zahvaliti. Ispričao sam se za pogrešne geste, mladost vas tjera na pogreške. Nadam se da mi možete oprostiti, sada svi dolazimo braniti ovaj štit. Nadam se da ću onima koji mi zamjeraju promijeniti mišljenje učinkom i golovima. Svi smo na istom brodu – zaključio je Sergio Ramos.

Linker
27. travanj 2024 17:02