ALBERTO GARDIN Nurphoto Via Afp
NAŠ MAESTRO

‘LuKing Modrić‘ za povijest, kapetan Vatrenih ostvario je nešto čudesno, evo kako su mu se naklonili Španjolci

U utakmici protiv Cadiza u kojoj je odigrao svih 90. minuta i asistirao Diazu za 1:0, Modrić je doživio ovacije tribina
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. svibanj 2024. 08:29

Luka Modrić našao je počasno mjesto među legendama Reala. Nakon što je Girona pobjedila Barcelonu 4:2, a Real odradio posao protiv Cadiza (3:0) "kraljevski klub" i teoretski je postao neuhvatljiv na vrhu La Lige - jer četiri kola prije kraja ima nedostižnih 13 bodova prednosti ispred drugoplasirane momčadi - a tiražna Marca naklonila se jednom nogometašu sa Santiago Bernabea, Luki Modriću! Hrvatski kapetan ušao je u elitno društvo, u krug najtrofejnijih nogometaša Reala u povijesti. Naslov prvaka mu je već 25. pokal kojeg će podići s Realom.

Toliko trofeja u slavnoj povijesti madridskog kluba osvojili su samo još trojica nogometaša: Marcelo, Karim Benzema i Modrićev aktualni suigrač Nacho Fernandez. A Marca je to napravila sjajnom montažom. Nazvala je hrvatskog kapetana "LuKing (Kralj, op.a.) Modrić", a njegov portret okružila sa svih 25 pehara koje je podignuo kao igrač Reala. Pritom mu je na glavu stavila krunu.

Inače, u utakmici protiv Cadiza u kojoj je odigrao svih 90. minuta i asistirao Diazu za 1:0, Modrić je doživio ovacije tribina, ali ispisao i nove stranice povijesti Reala. Postao je, naime, najstariji Realov igrač u La Ligi i tako prestigao legendarnog Ferenca Puškaša. Modrić je utakmicu odigrao sa 38 godina i 238 dana. Puškaš je dosad držao rekord sa 38 godina i 233 dana koliko mu je bilo u zadnjoj prvenstvenoj utakmici za Real.

Linker
05. svibanj 2024 12:32