Luka Modrić je još jednom zadivio sve u svijetu nogometa

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
‘HRVATOVO UMJETNIČKO DJELO

Modrić još jednom zaludio Španjolce: ‘Luka je iz druge galaksije, zaslužuje biti u Realu dok god želi‘

Slavni španjolski medij ne može pronaći dovoljno riječi kojima bi pohvalio kapetana Vatrenih
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. ožujak 2022. 09:34

Nakon što je Real Madrid u derbiju 27. kola Primere svladao Real Sociedad sa 4:1 na pogon svevremenskog Luke Modrića, asistenta za izjednačujući pogodak Eduarda Camavinge, a potom strijelca fantastične golčine za vodstvo od 2:1, vodeći španjolski sportski dnevnik Marca nema nikakve dvojbe što bi čelnici Kraljevskog kluba morali pod hitno učiniti.

Modrićev gol pogledajte OVDJE.

"Ugovor mu istječe za tri mjeseca, novi još nije potpisan, ali nema sumnje da će to biti uskoro riješeno, jer Modrić zaslužuje igrati u Real Madridu koliko on hoće i zaslužuje umiroviti se u ovom klubu", naglasila je Marca.

"Luka je iz druge galaksije, on nije igrač utakmice, on je igračina utakmice. Nevjerojatno je da s 36 godina može igrati ovako dobro. Kod pogotka je u prazno poslao Davida Silvu varkom tijela, fantastičnim golom je podigao na noge Santiago Bernabeu."

Real Sociedad je poveo u 10. minuti, strijelac je bio Oyarzabal iz jedanaesterca, a pred kraj poluvremena je uslijedilo "Modrićevih pet minuta za uokviriti" – sjajna asistencija Camavingi, odlično gurnuta lopta za Casemira, dodavanje Benzemi za poništeni gol i onda njegova golčina.

Ta "bombetina" ljevicom, koja je ostavila vratara Ramira bez reakcije je reminiscencija na njegov prvi pogodak u dresu Real Madrida, sada već daleke 2012. godine na gostovanju na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda u Ligi prvaka. Modrić je ušao s klupe i konačno probio led, demantirao sve skeptike, koji su osporavali njegov dolazak iz Tottenhama. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Sve što je uslijedilo iza toga bile su samo ode najboljem svjetskom veznjaku u posljednjih deset godina. Nogometašu koji je izrastao u apsolutnu legendu najvećeg svjetskog kluba.

"Kako god nazvali njegov pogodak, nećete pogriješiti. Brutalan udarac bičem, Hrvatovo umjetničko djelo. Svi maštaju zabiti takav pogodak, a to nije lako niti u FIFA igricama."

Modrić je igrao 82 minute, po SofaScoreu je dobio ocjenu 8,2, izašao je uz ovacije navijača, a Real Madrid je na sigurnom putu prema naslovu prvaka, jer je stekao osam bodova prednosti nad Sevillom.

image

Luka Modrić odigrao je još jednu sjajnu partiju, a to pokazuje i statistika koju donosi sofascore.com

SOFASCORE.COM

Linker
28. svibanj 2024 09:47