Luka Modrić

 ALBERTO GARDIN/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Alberto Gardin/sopa Images/shutterstock Editorial/profimedia
SVI HVALE KAPETANA VATRENIH

‘Modrić nas je probio, srećom da je izašao...Real možda ima novog heroja, ali će Lukina desetka ostati vječna‘

Kapetan hrvatske reprezentacije izašao je u 69. minuti utakmice koja je završila bez pogodaka
Piše: SNObjavljeno: 06. studeni 2023. 06:43

Izašao je u 69. minuti, a mogao je još... Bio je to unisoni dojam svih na stadionu Santiago Bernabeu, gdje je ove nedjelje Real remizirao odigravši bez pogodaka s Rayom Vallecanom. Luka Modrić je taj, "vječna desetka", kako mu tepaju između ostalog i novinari španjolske Marce dan kasnije. Kapetan Vatrenih odigrao je još jednu iznimno dobru utakmicu, a to je kasnije priznao i sam trener Carlo Ancelotti.

No, u ocjeni utakmice Španjolci se ne mogu načuditi Modrićevoj lucidnosti koju je još jednom pokazao.

- Znamo da je Bernabeu s dobrim razlogom zapanjen predstavama novog heroja Judea Bellinghama, ali onaj tko nas svaki puta iznova očara je - Vječni 10. Modrićevi ubačaji i ta njegova "vanjska" vrijedni su kupnje ulaznice za utakmicu. Ancelotti ga je zamijenio u 69. minuti, ali Hrvat je imao mjesta za još više minuta, zaslužio je igrati do kraja - stoji u opisu Marce.

Ancelotti je kasnije ponudio ovakvu opciju, kada je govorio o promjeni Modrića:

- Modrić je odigrao vrlo kompletnu utakmicu, ali da, slažem se, nitko nije zaslužio da ga zamijenim jer smo igrali dobro. Razmišljao sam o tome kako da momčadi dam još energije. Imali smo 22 udarca, a nismo zabili nijedan gol. Bili smo agresivni. Ponekad se događa da jednostavno ne možeš zabiti - tumačio je Ancelotti.

O kapetanu hrvatske reprezentacije po završetku utakmice govorio je i trener Raya Francisco. On je Modrićev izlazak iz igre okarakterizirao kao ključni detalj za uspjeh Raya da ostane neporažen.

- U pripremi za utakmicu pronašli smo prostore koje će napadati Vinicius i Bellingham i uspjeli smo kontrolirati te koridore. Ali Modrić je našao alternativne pravce prodora prema našem golu i tako nas je probio. Srećom je zamijenjen, rekao je Francisco.

Linker
20. travanj 2024 13:00