Alex Perez/imago Sportfotodienst/profimedia
KATASTROFA U EL CLÁSICU

Modrić nikad u klupskoj karijeri nije doživio teži poraz, ali u Vatrenima je pao negativni rekord

Hrvatski nogometaš je u klupskoj karijeri devet puta poražen s četiri pogotka razlike
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2024. 10:55

Katastrofa. To je riječ koju koriste navijači Reala nakon što je njihova momčad s visokih 0:4 izgubila od Barcelone koja sad ima šest bodova prednosti na tablici.

Poraz je ovo koji neće ući u povijesne knjige kao najveći u El Clasicu jer je bilo utakmica koje su završile rezultatom 7:2 ili 6:1 za Barcelonu, ali nikako nije ugodan za bilo kojeg aktera u Realovom dresu.

Za jednog od njih, našeg Luku Modrića, poraz od četiri pogotka razlike je izjednačenje negativnog rekorda što se tiče poraza u klupskom dresu. Modrić nikada nije igrao klupsku utakmicu u kojoj je izgubio s pet golova razlike.

Što se tiče poraza od četiri gola razlike, Modrić ih je najviše doživio upravo od Barcelone. Ovo je treći put da je igrao za Real u El Clasicu koji je završio pobjedom katalonske momčadi 4:0 - prvi put je to bilo 2015., drugi put 2022. a treći jučer. Barcelona je 2018. pobijedila Real s 5:1, a poraz istim rezultatom Modrić je doživio 2011. u dresu Tottenhama od Manchester Cityja.

Tottenham je s 1:5 izgubio i od Chelseaja u FA Kupu 2012., a godinu ranije je Fulham pobijedio Spurse s 4:0. Što se europskih utakmica tiče, Modrić u karijeri ima dva 0:4 poraza - prošle godine je Real tim rezultatom izgubio od Manchester Cityja, a Tottenham je 2011. s 0:4 poražen upravo od Reala.

No Modrić je najteži poraz u karijeri doživio u reprezentativnom dresu. Bilo je to 11. rujna 2018. kada je Hrvatsku sa 6:0 pobijedila Španjolska u Ligi nacija. Dogodilo se to nakon čudesnog Svjetskog prvenstva u Rusiji pa taj poraz i nije toliko bolio, ali je ostao zapisan...

Linker
27. listopad 2024 11:52