JOSE JORDAN Afp
POVIJESNI TRENUTAK

Modrić postao prvi Hrvat koji je nosio kapetansku traku Reala; mlada zvijezda otkrila Lukine savjete

Osim Luke, za Madriđane su igrali Kovačić, Prosinečki, Jarni, Šuker i Jovićević
Piše: SN, HINAObjavljeno: 30. listopad 2021. 19:45

U 66. minuti utakmice protiv Elchea Luka Modrić preuzeo je kapetansku vrpcu od Marcela koji je izlazio s terena i tako postao prvi Hrvat koji je bio kapetan 'Kraljevskog kluba'.

S tom kapetanskom trakom Luka je upisao i fantastičnu asistenciju Viniciusu Junioru koji je u pobjedi protiv Elchea (1:2) zabio dva pogotka. Hrvatski maestro teren je napustio u 84. kada ga je zamijenio Camavinga, a koliko je ponosan na svoj kapetanski debi u Realu otkrio je i preko kratke poruke na Twitteru.

Ovo je Modriću bio 401. nastup za Real, klub za koji je do sada nastupalo šest Hrvata. Osim Luke, za Madriđane su igrali Mateo Kovačić, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Davor Šuker i Igor Jovićević.

Vinicius otkrio Modrićeve savjete

Vinicius Junior, mladi Brazilac koji je u subotu zabio oba gola u pobjedi Real Madrida od 2-1 nad Elcheom, zahvalio je nakon utakmice Luki Modriću na asistenciji poručivši kako mu hrvatski veznjak daje korisne savjete.

"Modrić mi uvijek govori neka se krećem bez lopte, da će mi ju on već dodati u pravom trenutku. To mi je također rekao prije ove utakmice", rekao je 21-godišnji napadač medijima nakon utakmice u Elcheu.

Vinicius je zabio golove u 22. i 78. minuti a prilikom drugog se bio sjurio po lijevoj strani primivši loptu koju mu je dodao Modrić.

"Modrić mi uvijek govori da će doći gol", istaknuo je Vinicius koji je ove sezone u 14 utakmica zabio 9 golova.

Luki Modriću je to bila treća asistencija u deset odigranih utakmica za Real Madrid ove sezone.

U subotu je igrao 84 minute nakon što je u srijedu bio preskočio utakmicu protiv Osasune zbog umora. Ancelotti je uoči utakmice u Elcheu rekao kako je 36-godišnji Modrić dobro trenirao prošli tjedan te da ga je protiv Osasune bio izostavio radi predostrožnosti, odnosno nakupljenog umora.

"Ancelotti nam daje samopouzdanje koje nam je svima potrebno", rekao je Vinicius. "U malo dana je jako puno utakmica pa će nas sve trebati. Već u srijedu opet igramo", dodao je.

Real Madrid će u srijedu na svom Santiago Bernabéu dočekati Šahtara u Ligi prvaka a nakon toga će odigrati u prvenstvu s gradskim rivalom Rayo Vallecanom, jednim od najugodnijih iznenađenja španjolskog prvenstva. Hrvatska reprezentacija će zatim 11. prosinca i 14. prosinca igrati protiv Malte i Rusije posljednje dvije utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u kojima izbornik Zlatko Dalić računa na kapetana Modrića.

Linker
26. travanj 2024 22:27