LLUIS GENE
SLAPOVI POHVALA

Najveći kompliment hrvatskom velemajstoru: ‘Modrić je Messi Madrida, održao je lekciju i suigračima!‘

Luka doseže status božanstva, a situacija u kojoj je izvrtio Neta vrti se po društvenim mrežama.
Piše: Hrvoje Slišković/Jutarnji listObjavljeno: 25. listopad 2020. 18:58

Modrićev pogodak sublimira sve ono što je Madrid danas i što je Barcelona danas. Modrić je uistinu Messi Madrida jer on stvarno sve to radi. Pogodak za uramiti - izvadak je iz razmišljanja novinara madridskog AS-a Tomása Roncera koji je kapetanu hrvatske reprezentacije dao ultimativni kompliment nakon “golaza” kojim je okrunio dominaciju Real Madrida na Camp Nou protiv Barcelone.

Imao je Luka Modrić niz boljih i važnijih utakmica, ali pogodak u El Clásicu, i to nakon što je pomeo pod sa suparničkim vratarom (a prije toga i poslao izvrsnu okomitu loptu svom napadaču), ostat će poseban. I ne samo pogodak, nego sve što sa sobom donosi i okruženju prenosi ikona Real Madrida koja je 2018. godine proglašenja najboljim nogometašem na svijetu.

Komplimenti na Lukin račun vrište i iz teksta još jednog AS-ovog komentatora, Antonija Romera koji je oduševljen i Modrićevim stavom nakon što je ponovno El Clásico započeo s klupe

“… održao je lekciju kako profesionalac treba kanalizirati svoj legitimni bijes u korist momčadi. Izašao je sa stavom mladića, vraćao se u obranu i davao zraka momčadi kada je trebalo zadržati posjed. Navikli na lica depresivnih pričuva, neprocjenjivo je za sve kada vide kako Zlatna lopta s rezimeom punim titula jede travu. Očigledno je da Modrić nije imun na prolazak vremena i Zidane je obavezan dovesti ga u situaciju da u najboljem stanju dočeka najvažniji dio sezone, ali Lukina ambicija i ljubav moraju biti najbolja poruka pričuvama. Prosječni igrači prave grimase i predaju se kada misle da ih se nepravedno tretira, asovi poput Luke nogometom i predanošću pokazuju šefu da se neće naviknuti na grijanje klupe više od onoga što je nužno jer su napravljeni od drugog materijala”.

Par sati nakon utakmice komentarom se na instagramu javio i sam Luka Modrić: "Ovo je Real Madrid. Velika utakmica cijele momčadi. Idemo".

image
Luka Modrić protiv Barcelone
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Linker
20. travanj 2024 11:07