JOSE JORDAN Afp
BORBA ZA PICHICHI

Najveći pehist sezone: Bio je na korak do titule najboljeg strijelca, snovi mu se srušili u 17. minuti

Sørloth je uoči zadnjeg kola La Lige imao jedan pogodak manje od Dovbika
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2024. 14:47

U posljednjem kolu španjolske La Lige sastaju se Osasuna, za koju se nakon gotovo dva mjeseca u prvi sastav vratio hrvatski reprezentativac Ante Budimir, i Villarreal. Dok sama utakmica nema pretjerani rezultatski značaj, bila je važna zbog borbe za najboljeg strijelca prvenstva.

Uoči nje je igrač Villarreala, Norvežanin Alexander Sørloth imao jedan pogodak manje od Ukrajinca Artema Dovbika. On je jučer u pobjedi Girone od 7:0 nad Granadom zabio hat-trick i tako preuzeo vrh ljestvice najboljih strijelaca.

Sørloth je danas imao cilj zabiti dva gola i postati prvi Norvežanin u povijesti koji se okitio naslovom najboljeg strijelca La Lige, ali je na početku utakmice doživio šok. Naime, u 15. minuti se prilikom udarca ozlijedio i pao na pod. Sørloth nije mogao nastaviti utakmicu i umjesto njega je ušao Jose Luis Morales.

Tako će se, ako se u posljednjem kolu ne dogodi čudo, Dovbyk okititi titulom najboljeg strijelca. On će postati ne samo prvi Ukrajinac koji je osvojio titulu najboljeg strijelca, nego i prvi igrač Girone kojemu je to pošlo za rukom.

Utakmica je na kraju završila 1:1, a strijelac gola za domaću momčad bio je upravo Budimir kojem je to 17. pogodak ove sezone. Za Villarreal je strijelac bio Morales koji je zamijenio Sørlotha.

Linker
25. svibanj 2024 15:52