Erling Braut Haaland

 THOMAS KIENZLE Afp
RIJEČI NOGOMETNE LEGENDE

‘Ne bih trošio previše novca na Haalanda, postoji igrač koji je kompletniji od njega u svim aspektima igre!‘

Poprilično je izvjesno da bi ljetni prijelazni rok za nogometaše mogla obilježiti dva mega-transfera
Piše: M. BarišaObjavljeno: 10. travanj 2022. 12:45

U tijeku su već menadžerska lobiranja, pa i licitacija oko angažmana dvojice napadača – Francuza Kyliana Mbappea i Norvežanina Erlinga Haalanda.

A u svojevrsnu kampanju oko budućih karijera spomenute dvojice uključio se i 38-godišnji branič Barcelone Dani Alves.

image

Dani Alves

LLUIS GENE Afp

- Ako ulazite u ogromnu investiciju onda ne smijete pogriješiti. Morate realizirati transfer na najbolji način. Osobno ne bih ludovao oko Haalanda niti bih trošio previše novca na njegov transfer. Mbappe je kompletniji igrač od Haalanda u svim aspektima igre – smatra Brazilac, koji će u lipnju zaključiti ugovor s Barcelonom (ove sezone je ubilježio tek deset nastupa), a vjerojatno i igračku karijeru. Prema medijskom očitovanju za Goal.com Alves očigledno ima menadžerskih sklonosti.

Alves tvrdi da će njegov klub (Barcelona) vjerojatno snubiti obojicu igrača. Baš kao i Real, Manchester City, Manchester United...

A što (za razliku od Alvesa) misli nogometno tržište? Haaland je kao napadač Borussije iz Dortmunda odigrao ove sezone 25 utakmica i postigao 23 gola. Njegova aproksimativna vrijednost na Transfermarktu doseže 150 milijuna eura. Mbappe je istovremeno ostvario 38 nastupa za PSG ove sezone i zabio 28 pogodaka. On je procijenjen na 160 milijuna eura.

Valja primijetiti kako kupovina jednog ne isključuje i angažman drugog. Radi se naime o posve različitim profilima napadača. Potencijalni kupac mora ispunjavati samo dva kriterija: posjedovati 300-tinjak milijuna eura i udovoljiti UEFA-inom financijskom Fair–playu.

Linker
04. svibanj 2024 15:23