Luka Modrić

 STRINGER Anadolu Agency Via Afp
IGRAČ UTAKMICE

Nevjerojatni Lukita još jednom oduševio nogometni svijet: ‘Srećom, još uvijek imamo ljude poput Modrića‘

Luka Modrić u španjolskom je Superkupu još jednom pokazao svoju klasu i donio naslov Realu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2022. 22:06

Luka Modrić još je jednom junak navijača Real Madrida. Hrvatski nogometaš postigao je prvi gol u pobjedi 'Kraljevskog kluba' (2:0) nad Athleticom iz Bilbaoa u Superkupu Španjolske. Imao je Modrić osim tog sjajnog gola još nekoliko odlični poteza, a i službenoj je izabran za najboljeg igrača te utakmice.

Modrić je gol postigao s 36 godina i 129 dana te tako postao najstariji strijelac ovog natjecanja, ali i najstariji strijelac Reala u zadnjih 46 godina. Još uvijek nije dostigao Amancija koji je bio jedan mjesec stariji kada je 27. svibnja 1976. postigao gol za Madriđane.

image

Luka Modrić protiv Athletica u finalu Superkupa

SOFASCORE

Španjolski mediji su se odmah nakon utakmice divili Modrićevoj izvedbi.

"Modrić se ponovo maskirao u heroja kako bi zaustavio sušu od 549 dana koliko Real nije osvojio niti jedan trofej. Postigao je svoj gol u sezoni u najboljem mogućem trenutku, a tijekom cijele utakmice ga igrači Athletica nikako nisu mogli zaustaviti", tako počinje tekst kojeg je Mundo Deportivo odmah nakon utakmice posvetio Modriću.

"U danu kada Benzema i Vinicius nisu bili nadahnuti, Modrić je pravio razliku na terenu. Real je svoje akcije bazirao na desnoj strani gdje su Modrić i Rodrygo razvijali obrambeni gard Athletica, a hrvatski nogometaš je u svakom trenutku savršeno odradio sve što se od njega zahtijevalo. Držao je poziciju, uz Kroosovu pomoć kontrolirao tempo igre i slao odlične lopte kroz pukotine između dvije linije momčadi iz Bilbaa.

Nitko bolje od Modrića ne utjelovljuje kameleonski sistem igre kojeg Ancelotti igra s Realom koji je sposoban prilagoditi se svakoj situaciji. Protiv Barcelone je ispunio zadatak čuvanja posjeda protiv mogućih kontranapada, a sada je gradio igru prema naprijed pri tome ne zaboravljajući na svoje obrambene dužnosti", zaključuje se u tekstu Mundo Deportiva.

Marca je u svojim ocjenama igrača kod Modrića poručila svim ljubiteljima nogometa da moraju uživati u njegovim igrama dok će trajati, podsjećajući da hrvatski nogometaš ima 36 godina, a na ovom portalu izvještaj s utakmice nosi naslov "Srećom, nogomet još uvijek ima igrače poput Modrića."

Linker
28. travanj 2024 07:44