Bernardo Silva je velika želja Barcelone, ali je i dalje član Cityja

 DOMENIC AQUILINA Nurphoto Via Afp
NIŠTA OD POJAČANJA

Nova blamaža Barcelone! Smislili zanimljiv način za dovođenje Silve, Manchester City ih ismijao

Katalonski klub zbog financijskih probleme ne može dovoditi velika pojačanja
Piše: SNObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 17:34

Zbog financijskih problema i nepoštivanja financijskog fair playa Barcelona je ovog ljeta platila odštetu samo za jedno pojačanje, a i ta 3,4 milijuna eura, koliko je plaćeno ta Oriola Romeua, nije veliki iznos. No, i oko te kupnje su u katalonskom klubu morali žonglirati, a problem im prave i besplatni dolasci pa tako Ilkay Gündogan ima klauzulu po kojoj može razvrgnuti ugovor ako ga klub ne registrira do prvog kola La Lige koje je na rasporedu sljedećeg vikenda.

Naravno da su navijači Barcelone nezadovoljni činjenicom da njihov klub ne predstavlja ozbiljnog igrača na nogometnom tržištu, a iako su svi u klubu svjesni da nisu ni u mogućnosti biti konkurentni u ovom trenutku, i dalje ne odustaju od svoje najveće želje, a to je Bernardo Silva.

O portugalskom veznjaku se priča već mjesecima kao o velikoj želji Xavija Hernandeza, ni 28-godišnji nogometaš ne bi imao ništa protiv dolaska na Camp Nou, a s njim se susreo i Txiki Begiristain, tehnički direktor Barcelone koji je Silvi objasnio kako ga svi u kubu žele vidjeti u njihovom dresu. No, isto tako mu je rekao i sve o financijskoj situaciji katalonskog kluba.

Da nije tih problema Silva bi vjerojatno već bio član Barcelone, a s obzirom na situaciju u kojoj se klub nalazi Begiristain je došao na originalnu ideju. Naime, on je ponudio čelnicima Cityja da Silva dođe na posudbu, a Barcelona bi imala opciju otkupa njegovog ugovora sljedećeg ljeta za 50 milijuna eura. U Cityju su, tvrdi katalonska Ara, takvu ponudu nazvali smiješnom i odmah je odbili.

‘Građani‘ su krenuli i u protuofenzivu. Ponudili su Silvu produženje ugovora. Aktualni mu traje do ljeta 2025. godine, a oni bi ga željeli produžiti na dodatnu godinu ili dvije. Ako nogometaš na to pristane, odlazak u Barcelonu bi nakon toga bio uistinu teška opcija...

Linker
26. travanj 2024 20:52