MIGUEL RIOPA Afp
DRAMA U VIGU

Od rapsodije do nemoći: Xavi je u samo jednoj utakmici mogao vidjeti sav sjaj i svu bijedu ove Barcelone!

Barca je utakmicu s Celtom otvorila kao u najboljim danima. I onda u nastavku sve prokockala!
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. studeni 2021. 18:16

Činilo se kako je Xavi Hernandez u rekordnom roku preporodio Barcelonu. Iako je noćas tek potpisao, iako je momčad u Vigu privremeno i dalje vodio Sergi, Barca je utakmicu s Celtom otvorila kao u najboljim danima.

Već nakon 34 minute gosti su vodili 3:0 (Fati 5., Busquets 18., Depay 34.). Zanimlijvo je da su u udarnom sastavu bili Fati, Gavi i Nico, tri Barcelonina tinejdžera, a bio bi i Pedri da je spreman. Također, u obrani su igrali Mingueza (22) i Garcia (20), pa možemo reći da je Barcin "dječji vrtić" izdominirao u prvom dijelu u Vigu.

Je li Sergi sam poslao tu postavu na teren ili mu je Xavi sugerirao da pošalje klince na teren te da tako najavi i viziju koju na Nou Campu priprema legendarni veznjak Barcelone? Bilo bi logično da ga je Sergi pitao za savjet, ipak je Xavi trener te momčadi. Kako god, navijači Barcelone napokon su imali razloga za zadovoljstvo... Ali, samo na kratko!

U drugom poluvremenu Barca je evidentno posustala, dok je Celta počela igrati sjajan nogomet, te je napravila fantastičan preokret te uzela bod (3:3). Gosti su već u poluvremenu napravili dvije zamjene. Ušla su još dva klinca, Balde i Araujo, jer su se ozlijedili Fati i Garcia, što je Celta iskoristila te zabila dva pogotka (Aspas 52. i Nolito 74.), da bi u 96. minuti Aspas zabio sjajan gol za 3:3.

Barca u nastavku nije imala udarac na suparnički gol sve do 86. minute (tada je Frenkie de Jong pogodio gredu nakon sjajne akcije), što dosta zorno oslikava nemoć koju su prezentirali njezini igrači. Šansu za goste dobio je pretkraj utakmice i Ezzalzouli, još jedan tinejdžer iz inkubatora Barcelone.

Xavi je tako u samo jednoj utakmici mogao vidjeti sav sjaj koji u perspektivi nudi Barcina svlačionica, ali i svu nemoć kad stvari na terenu krenu u krivom smjeru. Doduše, na terenu je bilo i previše mladih igrača, ali iskusnijih, a boljih, baš i nema.

Linker
03. svibanj 2024 14:09